Jäneda alustab suvehooaega aia- ja lillepäevadega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäneda alustab suvehooaega aia- ja lillepäevadega.
Jäneda alustab suvehooaega aia- ja lillepäevadega. Foto: Laura Oks/Postimees

Juunikuu esimestel päevadel ehk 1.-3. juunini ootab Jäneda taas aia- ja lillepäevadele, mis on 13 aasta jooksul kujunenud Jäneda suursündmuste triloogia (aia- ja lillepäevad, talupäevad ja sügislaat) avaürituseks. Kolm päeva pakuvad palju põnevat mitte ainult aiandushuvilisele ja kaunist kodu hindavale inimesele, vaid kogu perele.

Kõigil kolmel päeval algab kauplemine kell 10 ja kestab õhtul kella kuueni, pühapäeval kella viieni. Kuna väljasõit Jänedale on ju eelkõige peresündmus, siis lastega pered ei pea muretsema, et põnnil hakkab igav.

Lapsevanem saab mõne tunni segamatult süveneda aiamaailma, usaldades oma vähemalt kolmeaastase lapse lasteaeda.

Juba algusaastatest alates on suve avaüritusega mõeldud koduõuede ja eluasemete paremaks ning kaunimaks muutmisele.

Oma osa on sellesse andnud arvukad eksponendid nii Eestist kui naaberriikidest, kelle hulk pole aastatega vähenenud.

Jänedale tulevad meelsasti oma kaubaga peale kodumaiste puukoolide, istikute ja taimede kasvatajate, väetiste ja taimekaitsevahendite ning aiatehnika müüjate ka näiteks eksootiliste taimede müüjad Lätist.

Lisaks aktiivsele müügitegevusele on suur rõhk nõuandetegevusel ja koolitustel.

Reedel, 1. juunil kell 13 on eriti firmade ja valdade heakorraspetsialistidel ning kommunaalmajandusega tegelevatel inimestel huvitav ja kasulik kuulata Jäneda mõisa saalis loenguid kastmise organiseerimisest, kiiresti paigaldatavatest muru- ja kiviääristest ning sillutuskivide hooldusest, millest kõnelevad Mall Kaldas ja Artto Lohk ASist Schetelig Eesti EV. Samas toimub ka aiandusliidu maastikuehituse erialasektsiooni juhi Kati Veski loeng “Aednik ja maastikuehitaja – kes millega tegeleb?”.

Laupäeval kell 13.30 annab Katrin Ruitlane-Rütli nõuandeid roosiistikute valimiseks ja räägib nende istutusjärgse hoolduse põhitõdedest, kell 15 kõneleb Andres Kivivare firmast Sungate Group OÜ nüüdisaegsetest nutikatest lahendustest piirdeaedade planeerimisel koduõuedele.

Ostmise ja heade nõuannete vahepeal võib aga võtta aega ning vaadata, mis toimub välilaval ja Musta Täku tallis. Kohalikud isetegevuslased näitavad, mida nad on talve jooksul õppinud.

Reedel kell 14.30 võib takti kaasa lüüa Vargamäe noortele rahvatantsijatele ja laulda koos Albu põhikooli lastekooriga, kell 15 on laval Lehtse Line Dance, pärast neid on lava Aegviidu kultuurimaja taidlejate päralt.

Laupäeval kell 11 esineb Tapa kammerkoor, 11.30 on võimalik kaasa elada Tapa kõhutantsurühmale ning siis on laval jälle Vargamäe noored ja Albu kooli lauljad.

Nagu tavaks on saanud, kutsub Musta Täku tall aia- ja lillepäevalisi kahel õhtul simmanile. Reedel kella 20 kuni kella 3 tantsitab rahvast Justament, laupäeva õhtul on talli püüne peal Merlyn Uusküla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles