Puiatu erikooli sulgemisel tuuakse õpilased Tapale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halvemal juhul saadetakse noor erikooli.
Halvemal juhul saadetakse noor erikooli. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Vastavalt haridus- ja teadusministri käskkirjale lõpetab Puiatu erikool tegevuse käesoleva aasta 31. augustil.


Haridus- ja teadusministeeriumi eesmärgiks on erikooli suunatud õpilaste õppe- ja elutingimuste parandamine ning õpilaste vajadustele vastava ja turvalise kasvatustegevuse korraldamine, kuid Puiatu erikoolis on see ministeeriumi hinnangul kujunenud suureks probleemiks.

Lisaks on koolil raske leida kvalifitseeritud pedagooge.

Kooli vajadustele ja eesmärkidele vastava infrastruktuuri loomine ja ülalpidamine nõuab kümneid miljoneid kroone investeeringuid, mis õpilaste arvu üldist vähenemist arvestades on ebaotstarbekas.

Kujunenud olukorras ei ole ministeeriumi teatel mõttekas ja majanduslikult põhjendatud teha Puiatu erikoolis mahukaid investeeringuid, vaid koondada olemasolevad ressursid Tapa erikooli ja luua sinna poistele sobivad tingimused.

Õiguskantsler on mitmel korral välja toonud, et Puiatu erikoolis on õpilasi, kelle õppetöö korraldamiseks oleks sobivam koht mõnes hariduslike erivajadustega laste koolis. Ümberkorralduse käigus antakse täiendav hinnang iga õpilase vajadustele ning korraldatakse õppetöö jätkamine sobivas õppeasutuses.

Puiatu erikooli õpilased, kes vajavad kasvatuse eritingimusi, viiakse üle Tapa erikooli.

Pärast Puiatu erikooli tegevuse lõpetamist jääb Eestisse kaks erikooli: Tapa erikool poistele ja Kaagvere erikool tüdrukutele.

Kõik ressursid suunatakse nimetatud õppeasutustesse, et tagada õpilastele turvaline õppe- ja kasvukeskkond ning vajalikud teenused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles