President kutsub noori kirjutama

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Peeter Langovits

Vabariigi president kutsub kõiki noori osalema kirjalikel mõttetalgutel „Mida mina saan teha Eesti heaks?"


President Toomas Hendrik Ilves kuulutas kooliõpilaste ja tudengite kirjatalgud välja Tartus kirjandusmuuseumis 27. veebruaril.

"Pöördun noorte - põhikooli ja gümnaasiumi õpilaste, ülikoolide tudengite - poole, kutsudes neid üles loovalt mõtisklema Eesti ees avanevate uute võimaluste üle ja pakkuma omalt poolt välja lahendusi, kuidas Eestit kriisist välja aidata," lausus Toomas Hendrik Ilves.

"Kriisist saame välja vaid ühiselt. Ühine tegutsemine eeldab iga kodaniku panust. Kirjatalgute eesmärk on panna inimesi mõtlema sellele, mida igaüks saab teha Eesti heaks. Kuhu tuleks rohkem panustada? Kuidas pöörata ülemaailmne majanduskriis Eesti kasuks? Millised on meie kasutamata ressursid ja oskused? Mida on meil oma ajaloost ja eelnevatelt põlvkondadelt õppida? Kuidas rasked ajad üle elada? Mida head võiksime teistest maadest üle võtta või milles oleksime teistele eeskujuks? Mis hoiaks noori Eestis?" lisas ta.

Osaleda võivad põhikooli ning gümnaasiumi õpilased ning ülikooli tudengid, sealhulgas ka magistrandid ja doktorandid.

Oodatud on kirjatööd pikkusega 2-4 lehekülge, 1,5 reavahega MS Wordi formaadis, maksimaalselt 10 000 tähemärki.

Kirjatööde laekumise tähtaeg on paastumaarjapäev, 25. märts 2009.

Tööd tuleb saata elektrooniliselt aadressil eetika@eetika.ee või postiga: TÜ eetikakeskus, Ülikooli 7, 51003 Tartu.

Kindlasti tuleb kirjatööle lisada oma nimi, kool, vanus ning kontaktandmed.

Parimaid talgulisi auhinnatakse ning nad kutsutakse presidendi mõttekoja istungile Kadriorgu. Kõik osalejad saavad presidendi autogrammiga pildi.

Täpsemat teavet võistluse kohta saate veebilehelt www.eetika.ee, kirjutades meiliaadressil Aire.Vaher@ut.ee või helistades 737 5426.

Kirjatalguid korraldab Tartu Ülikooli eetikakeskus koostöös presidendi mõttekoja ning kodanikualgatusega „Teeme Ära - Minu Eesti".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles