Pankrotihaldur vaidlustas tehingud Rakvere Põhjakeskusega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjakeskuses tegutsev plaadipood paneb uksed kinni.
Põhjakeskuses tegutsev plaadipood paneb uksed kinni. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Pankrotis OÜ TR Majad pankrotihaldur Oliver Ennok esitas kohtule vaidlustused Rakvere Põhjakeskusega seotud tehingute tühistamiseks ja tagasivõitmiseks.


"Oleme seisukohal, et TR Majad võlakirjade tagatiseks seatud vara on üritatud seadusevastaselt pankrotivara hulgast välja viia ning olen pankrotihaldurina kohustatud tegema endast oleneva võlausaldajate huvide kaitseks," teatas Ennok BNS-ile.

Hetkel on halduri teatel kohtuvaidlusega seotud Margea, Lemirova ja Renaldo Invest, Kobe Asset Management 5 ja Balti Teenused.

"Märkimisväärne on, et samal päeval kui nimetatud isikud said teada TR Majad poolt esitatud hagidest, leppisid nad kokku selles, et Renaldo Invest loobus Rakvere Põhjakeskuse tagasivõitmisest ning kinnistuid üritati müüa edasi tasumata kinnistute eest koheselt kroonigi ning jättes müügihinna tasumise täielikult tagamata," märkis pankrotihaldur.

Praeguseks on kohus Ennoki andmeil keelanud kinnistute võõrandamise ja koormamise.

Ennok märkis, et ei soovi kohtu tegevust mõjutada, kuid soovib samas hoiatada võimalikke Rakvere Põhjakeskuse vastu huvi tundvaid isikuid.

Pankrotiseaduse kohaselt on kinnistute suhtes asjaõigusi omandaval isikul oluline arvestada, et tagasivõitmise nõude võib esitada ka tema suhtes ning esineb oht, et kinnistutega tehtud varasemad tehingud on tühised, märkis Ennok.

Kobe Investmentsi teatel aga eksitab pankrotihaldur Oliver Ennok sellise teatega ajakirjandust.

"Rakvere Põhjakeskuse kinnistud ei ole kunagi kuulunud OÜ-le TR Majad ega saa kuuluda TR Majade pankrotivara hulka," kinnitas Kuusk.

TR Majad on raskustesse sattunud ärimehe Toomas Rüütmanni firma.

Viru maakohus kuulutas TR Majade pankroti SEB Panga nõudel välja mullu novembri lõpus. Oktoobris oli Rüütmann läinud pankrotti ka eraisikuna.

SEB taotles TR Majade pankrotti, kuna ettevõte ei suutnud lunastada SEB vahendusel emiteeritud 10 miljoni euro suurust võlakirjaemissiooni.

Rakvere Põhjakeskus avas uksed eelmisel aastal. Projekti üheks käivitajaks oli TR Majad, kuid hiljem võttis arenduse üle Kobe ettevõtete grupp.

Eelmisel nädalal selgus, et Kobe Investments otsib umbes poole miljardi krooni suuruse turuväärtusega Rakvere Põhjakeskusele uut omanikku.

Kobe Investmentsi nõukogu esimees Veljo Kuusk ütles toona BNS-ile, et Kobe Investments ei ole end kunagi Põhjakeskuse pikaajalise omanikuna näinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles