Repliik: ütle ilus asteroidi nimi ...

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inna Grünfeldt
Inna Grünfeldt Foto: VT

Internetiavarustest avastasin, et 493meetrise diameetriga asteroid otsib nime. 11. septembril 1999. aastal avastatud asteroidile nime leidmiseks on USA kosmoseagentuur NASA korraldanud nimekonkursi, kus saavad osaleda alla 18aastased õpilased kogu maailmas.

Nimepanek on nutikatele eesti lastele vana tuntud teema, meenutagem või Heinrich Georg Adniel Kiire väikevennale nime valimist, mille võitis mäekõrguselt Joosep Toots. Olgugi et tema pakutud Kolumbus Krisostomus asendati köstri nõudmisel vähem originaalse Bruno Benno Bernhardiga, pistis võitja oma auhinnaõunad mõnuga pintslisse ning korraldas ristsete puhul väikese häpeningi.

Mis puutub asteroidi, siis iga võistleja võib 2. detsembrini saata ühe nimevariandi, mis võib olla kuni 16 märki pikk, lisada lühitutvustuse, miks nimi asteroidile sobiks, ning vanema nõusoleku nimevõistlusel osalemiseks.

Oleks ju ilus, kui ilmaruumi ääretus avaruses rändaks Mustikas, Pohl või lihtsalt Mari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles