Kroonimärgi saavad tänavu kolm tublit inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaja Valter.
Maaja Valter. Foto: Erakogu

Rakvere linnavalitsus otsustas anda linna teenetemärgi Rakvere Kroonimärk BC Rakvere Tarvas korvpalliklubi peatreenerile Andres Sõbrale, Rakvere muusikakooli õpetajale Jüri Takjasele ning kauaaegsele matemaatikaõpetajale Maaja Valterile.

Rakvere Kroonimärgid antakse üle Rakvere linnavolikogu esimehe Mihkel Juhkami ja Rakvere linnapea Toomas Vareki pidulikul Eesti vabariigi aastapäeva vastuvõtul Aqva Hotel & Spa konverentsikeskuses reedel, 22. veebruaril.

Kolmkümmend aastat korvpallitreeneri ametit pidanud Andres Sõber on teinud väikelinna korvpalliklubist BC Rakvere Tarvas seitsme aastaga Eesti ühe tugevama korvpallimeeskonna, kel on oma kaalukas sõna öelda vabariiklikel tiitlivõistlustel. Tänu Tarva edule on korvpall muutunud Rakveres ja Lääne-Virumaal väga populaarseks spordialaks ning sagedaseks jututeemaks. Põnevad korvpallilahingud on toonud saalid rahvast täis, huvilisi sõidab mänge vaatama nii lähedalt kui kaugelt.

“Väga uhke tunne on,” ütles Sõber, kelle kinnitusel on igasugune tunnustamine tore. “Mulle tundub, et see on õige linn ja õige koht, kus ma olen, ning õige asi, mida teen,” lisas mees.

Andres Sõber on BC Rakvere Tarvas peatreener alates 2006. aastast, aastatel 2005-2006 oli ta Rakvere Palliklubi peatreener.

Rakvere linnavalitsus on tunnustanud Andres Sõbra teeneid Rakvere korvpallielu edendamisel 2010. aastal Rakvere aumärgiga Vallimäe medal.

Rakvere muusikakooli pedagoog, puhkpilliosakonna juhataja Jüri Takjas on üles kasvatanud kümneid heal tasemel saksofoni- ja flöödimängijaid, kellest paljud on saavutanud häid kohti konkurssidel. Ta on juhatanud 20 aastat Rakverel Linnaorkestrit ning viinud selle kõrgele tasemele. Ta on ka Rakvere saksofonikvarteti asutaja ja juht.

Koos oma õpilastega on Jüri Takjas moodustanud Rakvere muusikakooli saksofonikvarteti, mis on edukalt esindanud kooli paljudel kontsertidel ja võistlustel ning salvestanud ka plaadi. Jüri Takjas on teinud hulgaliselt seadeid Rakvere Linnaorkestrile ja Virumaa Kammerorkestrile, on olnud pedagoogiks üleriigilistel saksofonipäevadel ja suvekoolides, asutanud ja juhatab Uhtna Pasunakoori ning õpetab Rakvere muusikakooli kõrval Kuusalu kunstide koolis.

Jüri Takjas on professionaalne pillimees ning kahtlemata Rakvere linna olulisemaid muusikuid, kes on autoriteetne ja kolleegide poolt hinnatud pedagoog, kelle õpilastele võib alati kindel olla.

“Eks vastutus tõuseb, kui trafaretne olla,” lausus Takjas üllatavat uudist kuuldes. Tema sõnul on see tunnustus ennekõike linnaorkestrile.

Maaja Valter on tunnustatud matemaatikaõpetaja, kelle käe all on sirgunud arvukalt õpilasi nii Rakvere gümnaasiumis kui Rakvere eragümnaasiumis, kes on edukalt osalenud matemaatikaalastel konkurssidel ja olümpiaadidel. 2008. aastal anti ­Maaja Valterile Rakvere gümnaasiumi vilistlaste poolt Ado Pajo mälestusmedal.

Alates 2007. aastast töötab Maaja Valter Lääne-Viru maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna inspektorina, lisaks inspektori ülesannetele teeb ta järjekindlalt põhjalikke ülevaateid olümpiaadidest, lõpueksamitest, koordineerib maakonnas ainesektsioonide tööd ning populariseerib maakonnas loodusteadusi koostöös Tartu teaduskooliga.

2012. aastal tunnustati Maaja Valterit Gerhard Rägo medaliga silmapaistvate teenete eest õpetajatöös ning väljatöötamise ja tõhusa kaasabi osutamise eest matemaatika õpetamise täiustamisel Eesti koolides.

“Kroonimärk tuli suure üllatusena, kuna minu tegevusvaldkondi on palju ja ega tegelikult ei teagi, mis täpselt tähelepanu vääris,” kõneles Maaja Valter, kes lisaks matemaatika õpetamisele on pikka aega ka rahvatantsurühma juhendanud. “Praegu enda rühma küll pole, aga ise tantsin ikka,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles