Invaliidistumine võib päästa politseiniku lööja karistusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Eeva Kaun

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla politseiniku ründamises süüdistatava noormehe, kes võib aga pääseda karistusest, kuna sattus pärast kuritegu raskesse liiklusõnnetusse ja invaliidistus.


27aastane Sergei sattus seadusega pahuksisse tunamullu 9. aprilli hilisõhtul, kui korrakaitsjad asusid teda toimetama Jõhvi politseiosakonda ning ta ründas korrakaitsetalituse konstaablit.

Süüdistuse järgi lõi Sergei politseinikule jalaga vastu kätt ning hammustas parema jala sääre alaosa.

Noormees käitus agressiivselt ka politseisõidukis, purustades jalaga operatiivauto tagaklaasi ning üritades lüüa käega näkku teisele konstaablile.

Ühtlasi solvas Sergei politseinikke ja sülitas nende suunas.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Viru ringkonnaprokuratuur Sergeile süüdistuse avalikku korda kaitsvate isikute solvamises ning ründamises, kuid suure tõenäosusega karistust talle nende tegude eest siiski ei järgne.

Nimelt sattus Sergei pärast kuritööd raskesse liiklusõnnetusse ja sai sedavõrd raskelt vigastada, et kaotas töövõime 100 protsendi ulatuses.

Seetõttu otsustas prokurör taotleda kohtult luba noormehe suhtes süüasja lõpetamiseks, kuna puudub avalik menetlushuvi ja süü ei ole suur.

Viru maakohus langetab otsuse lähiajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles