Juhtkiri: Ekslinnapea tõrjumine

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavalitsuse hoone.
Rakvere linnavalitsuse hoone. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Pärast seda, kui viimatistel kohalikel va­limistel hulga hääli korjanud Andres Jaadla jäi ilma Rakvere linnapea ametist, on tema poliitiline karjäär hakanud allamäge veerema. Või õigemini üritatakse seda mäest alla nügida.


Näiteks reformierakonna Lääne-Virumaa piirkonna juhatuse valimistel jäi Jaadla ju­hatusest sootuks välja, mis mõistagi tekitas selles leeris sisepingeid.

Korra juba refor­mi­erakonnast välja heidetud eksmeer ei var­janud oma solvumist ja tuletas veel kord meel­de, mitu häält ta sügisestel valimistel en­dale ja reformierakonnale korjas. Erakon­na piirkondlikku juhatusse aga pääsesid siinsel poliitikamaastikul suhteliselt vähe tuntud tegijad.

Samal ajal andis Rakve­re linnavalitsus ametist lah­kunud linnapeale teene­temärgi, milles paljud, nagu ka Jaadla ise, näevad vihjet sellest, nagu sooviks linnavalitsus Jaadla poliitiliselt maha matta.


Silme ees terendavad uued riigikogu valimised, on mees ise tahtmist täis ja leiab, et tema paremad päevad poliitikas on hoopis ees.

Aeg-ajalt püüab ta pildile jõuda korteri­ühistute liidu juhina, siis jälle oma uue idee­ga loodusmajast tammikus.

Meenutame, et reformierakonnaga on Jaadla varemgi tülis olnud, ja mä­letatavasti ka just valimisliidus Kodulinn Rakvere kan­dideerimise tõttu era­konnast välja visatud. Parteitu Jaadla flirtis seepeale rohelistega, kuni reformierakond ta valimisteks valmistudes taas oma rüp­pe võttis.

Kohalikud valimised on möödas, ja ehkki Jaadla kogus Rakveres kõige rohkem hääli, ei aidanud see reformareid kõige magusama võimupiruka ligi ning koalitsioonis jäeti neile pigem vaese sugulase roll. Jaadla sai küll linnavolikogu aseesimehe koha ja kop­saka lahkumishüvitise, kuid vaevalt see am­bitsioonikat ekslinnapead rahuldab.

Praegune sotside eestvõtmisel kokku pan­dud linnavalitsus ja Andres Jaadla järglane Rannar Vassiljev aga pole seni millegi eredaga silma paistnud, ehkki valimistest on möödas juba mitu kuud.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles