Narkoäri tõi 11 virumaalasele kriminaalkaristuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grupp tegeles alates 2004. aastast kuni mullu 25. veebruarini Ida-Virumaal suures koguses amfetamiini, marihuaana ja kloorfenüülpiperaziini käitlemisega.
Grupp tegeles alates 2004. aastast kuni mullu 25. veebruarini Ida-Virumaal suures koguses amfetamiini, marihuaana ja kloorfenüülpiperaziini käitlemisega. Foto: Liis Treimann.

Viru maakohus mõistis täna kriminaalkorras süüdi 11 inimest, kes süüdistuse järgi tegelesid ligi viie aasta jooksul uimastiäriga.


Kohus mõistis reaalse vangistuse 41-aastasele Žannale, 33-aastasele Vladislavile, 33-aastasele Arturile ning tema 34-aastasele nimekaimule, kes peavad kandma vastavalt kolme ja poole, kolme, samuti kolme ning kolme ja poole aasta pikkuse vangistuse.

Samuti kohtupingis olnud 53-aastane Nikolai, 23-aastane Kristina, 31-aastane Deniss, 36-aastane Jüri, 30-aastane Anna, 21-aastane Jekaterina ning 27-aastane Anton said tingimisi vangistuse.

Süüdistuse kohaselt tegeles grupp alates 2004. aastast kuni mullu 25. veebruarini Ida-Virumaal suures koguses amfetamiini, marihuaana ja kloorfenüülpiperaziini käitlemisega.

Süüdistuse kohaselt sai Žanna uimasteid nii vanemalt Arturilt kui ka mujalt, hoidis neid oma elukohtades ning sõiduautodes ja vedas ning müüs neid nii ise kui ka kuriteokaaslaste vahendusel.

Kõik kohtu alla saadetud 11 isikut said süüdistuse narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises, omandamises, hoidmises, vedamises ja edasiandmises.

Eeluurimisel õnnestus tuvastada, et üks süüdistatavatest, 30-aastane Anna andis amfetamiini ja marihuaanat väikeses koguses edasi ka alaealisele. Noorem Artur sai aga muuhulgas süüdistuse selles, et andis 2008. aasta algusest kuni mullu 11. märtsini uimastite pruukimiseks kasutada oma Kohtla-Järvel asuvat korterit.

Žanna sai süüdistuse ka selles, et narkoärist teenitud kuritegeliku tulu legaliseerimiseks ostis ta fiktiivselt kaks sõiduautot, mille eest maksis kokku 180 000 krooni. Samuti omandas ta Kiviõlis asuva korteri, kusjuures leppis selle endise omanikuga kokku, et müügitehingut ei vormistataks seadusega ettenähtud korras ja omanikuõiguste üleminekuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles