Pioneeripataljon peab Tapal lahingut

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelaste lahingutegevuse õppus. Pilt on illustreeriv.
Kaitseväelaste lahingutegevuse õppus. Pilt on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Täna muutub Tapa vana sõjaväelinnak sõjategevuse areeniks - traditsiooniline pioneeripataljoni õppus "Vaikus enne tormi" kulmineerub lahinguga.


Pioneeripataljoni operatiivjaoskonna ohvitser leitnant Toomas Rebo sõnul asub vastane rünnakule täna õhtul.

Lahing vanas Tapa sõjaväelinnakus kestab täna õhtust homme hommikuni: harjutatakse nii viivituslahingut, kaitselahingut kui ka rünnakut. Õppusel kasutatakse lõhkepakette, paukpadruneid ning miinipildujatule imitatsiooni.

Leitnant Rebo sõnul kestab õppus ka öösel, kuid suuri relvi öörahu ajal ei kasutata. "Kaitsevägi palub vabandust kõigilt, keda öine automaatide ragistamine võib häirida, ja loodab Tapa elanike mõistvale suhtumisele. Paraku peavad ajateenijad ka pimedas sõdimisest ettekujutuse saama," kõneles leitnant Toomas Rebo.

Õppuse eesmärk on kontrollida pioneeripataljoni ajateenijate erialateadmisi ning oskust tegutseda jalaväelastena hoonestatud alal. Samuti testitakse kompanii juhtkonna tegevust ning juhtstaabi tegevusprotseduure.

Kokku võtab õppusest osa 250 pioneerikompanii ajateenijat ning kaadrikaitseväelast, kellele osutab vastutegevust ligi 100-liikmeline vägi, mille koosseisu kuuluvad reservväelased, kaitseliitlased ning vahipataljoni ajateenijad. Vastase tegevust toetavad õhuväe kopter, samuti pioneeripataljoni soomustehnika. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles