Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum astus reformierakonda

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum.
Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum astus reformierakonda, mis on märk lähenevatest Riigikogu valimistest.


Reformierakonna poolt septembris Lääne-Viru maavanemaks pandud Vallbaum ei soovinud valimiste rolli üle tähtsustada, ta ütles, et kevadiste riigikogu valimisteni on veel nii palju aega, et enne tuleb maakonnas tähtsamad asjad korda ajada, küll seejärel jõuab ka valimisteni.

„Olen kogu aeg liberaalset majandust toetanud, samas olen eurot toetanud, mida on ka reformierakond teinud. Oman selle parteiga ühist maailmavaadet,“ rääkis Vallbaum.

„Samuti toetab reformierakond ettevõtjaid ja ettevõtlust ning ma olen ise ettevõtja taustaga,“ ütles enne maavanema ametit Kundas transpordifirmat Lajos juhtinud Vallbaum.

Vastuseks küsimusele, miks ta alles nüüd oma erakonnastumise otsustas, vastas Vallbaum, et olles pool aastat parteitu maavanem, on ta aru saanud, et suures poliitikas on parteisse kuuludes suuremad võimalused arengutes kaasa rääkida.

Einar Vallbaum kuulus eelmiste Riigikogu valimiste ajal ja ka eelmiste kohalike omavalitsuste valimiste ajal keskerakonda, kuid ta lahkus sealt väidetavalt selle partei poliitikas pettununa mullu augustis.

Virumaa Teataja andmetel toob reformierakond riigikogu valimisteks Lääne-Virumaale taas hääli püüdma praeguse Euroopa Parlamendi liikme Kristiina Ojulandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles