Rahvas räägib Lahemaa loomisest

Liina Laks
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Looduskaitse Selts

Eesti Looduskaitse Selts kogus 2015 aastal Lahemaa loomise lugusid – Lahemaa rahvuspargi loomise ja algusaastatega seotud inimeste mälestusi. Nüüd on võimalik kõiki arutelusid ja mõtteid internetist järele kuulata.

Lahemaa rahvuspargi loomine ja algusaastate lugu kõnetab ka tänast põlvkonda - kuidas on ühise idee nimel võimalik ületada ja unustada päevapoliitilised ja isiklikud erimeelsused ning tuua looduskaitsesse laiapõhjaline ühiskondlik visioon. Tänapäeva looduskaitse seisab inimesekeskse looduskaitse väljakutsete ees - sellega seisti silmitsi ka 1970ndatel.

Projekti raames korraldati koostöös partneritega 14.- 15.novembril 2015 Palmse mõisas konverents „Lahemaa loomise lood“, kuhu olid kutsutud Lahemaa rahvuspargi loomise ja algusaastatega seotud inimesed.

Kohale tuli ligi 70 inimest. Konverentsi raames rääkisid kohalviibijad, mida nende jaoks tähendab Lahemaa rahvuspark. Ühisel arutelul käsitleti rahvuspargi algusaastate võtmeküsimusi ja - isikuid. Rahvuspargi kauaaegne direktor Arne Kaasik oli kokku pannud Lahemaa ajalugu tutvustava fotoprogrammi.  Konverents ja arutelud jäädvustati intervjuudena, mida on nüüd võimalik kuulata SIIT.

Ants Leemets, SA Virumaa Muuseumid juhataja Lahemaast:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles