Autahvel: Administraatori aruanne ehk Kui saaksin, keelaksin uued kolemajad ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein, see Kadrina Sikk.
Rein, see Kadrina Sikk. Foto: Meelis Meilbaum, Internet, shutterstock, montaaž

Ilus on ilus, ilu puudumine valus. Kui ilutus kipub aina enam domineerima, on valu lausa luupainajalik.

Sattusin mais mitmel korral arutlema teemal, kas Rakveres valmiv ja eriarvamusi tekitanud reketlonihall on ilus või mitte. Pigem siiski mitte, olen kindlal seisukohal. Käisin veel selle loo üllitamise eel spetsiaalselt Rakveres vaatamas neid tänavaid ääristavaid mittemidagiütlevaid pruune ja halle seinu. Kogesin taas – tõenäoliselt pole selle halli halli näol tegemist ehtega, mida iga viimne kui linn enesele igatseks. Samas kõrval aga tegutseb õnneks lillepood Väike Ingel, luues imelihtsate vahenditega ilu. Võimas kontrast!

Et ilu siiski viimaks võidab, kogesin aga Portugalis Porto linna legendaarses Livraria Lello raamatupoes. Pigem väikeses kui suures majas, kus pole müügil midagi erilist, mida mõni teine pood ei pakuks. Ometigi jookseb poe ukse taga lõpmatu saba ja iga viimane kui siseneja on selle rõõmu eest nõus kolm eurot välja andma. Miks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles