Kahe tooli seadus tekitab nurinat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka
Siret Kotka Foto: Liis Treimann/Postimees

Riigikogus heakskiidu saanud seadus, mis lubab riigikogu liikmel istuda kahel toolil ehk kuuluda ka valla- või linnavolikogusse, kohalikul tasandil erilist heakskiitu ei leia.

Tapa valla noorsootöötaja Ave Pappe ei ole poliitikaga rohkem seotud, kui et kuulub valla kultuurikomisjoni. “Midagi paremaks sellest küll ei lähe,” ütles Pappe riigikogu otsust kommenteerides. Ta leidis, et kohalikke asju võiksid otsustada ikka kohalikud inimesed, kes olukorda tunnevad. “Riigikogu liikmel võib ju olla siin sissekirjutus, aga tegelikult elab ta mujal,” kõneles Pappe.

“Kuigi ma ise kuulun reformierakonda, ei pea ma riigikogu liikmete kuulumist kohalikku volikokku mõistlikuks,” ütles Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla. Ta lisas, et suures plaanis ei muutugi midagi, kuid selline otsus põlistab riigikogu liikme staatuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles