Isamaaline laul pani Moe jaanisimmanil sajad inimesed ühes taktis hingama

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul alanud ning varahommikul lõppenud Moe jaanisimman kujunes rahvapeoks, kus  inimesed nautisid head õhkkonda, katsusid rammu lustlikel võistlustel ning keerutasid jalga elava muusika saatel.

Eriliselt sooja vastuvõtu osaliseks sai Tapa noor laulu- ja pillimees Randmar Tuulemäe, kellele kogu esinemise ajal aktiivselt kaasa elati. 11- aastaselt Tapa muusika- ja kunstikoolis õppivalt lõõtsa- ja mandoliinimängijalt, kel ka hea lauluoskus, telliti üha uusi lisalugusid ning teda ei tahetud kuidagi lavalt ära lasta.

Rahvale meeldis ka noorte naiste ansambli Kapriiz esinemine ning pidavalt oli lavaesine tantsupõrand rahvast tulvil täis. Nende etteaste lõpus lauldi rahva soovil ühiselt isamaaline laul "Eestlane olen ja eestlaseks jään", mis tekitas inimestes tugeva ühtsustunde.

Veel kella kahe paiku öösel, kui ansambel esinemise lõpetas ja algas disko, oli pidutsemas vähemalt paarsada inimest.

Kohalike inimeste sõnul on Moe jaanipeod on ehtsad külapeod ning just see teeb need nauditavaks. Sinna tullakse nii ümberkaudsetest küladest, Tapa linnast ning mujaltki.

Moe jaanipidu toimub igal aastal 22. juunil, nagu on ka külaplatsil asuval kivil kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles