Pandivere peretalud ootavad külla

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peretalude päeval saab tutvust teha ka loomadega.
Peretalude päeval saab tutvust teha ka loomadega. Foto: Kasper Mäe

Sel nädalalõpul toimub kolmas Pandivere peretalude päev, mille eesmärgiks on näidata huvilistele lähedalt ehedat maaelu ja tutvustada piirkonna peretalude tegemisi.

Laupäeval avavad külalistele väravad üheksa peretalu Väike-Maarja ja Tamsalu vallas, pühapäeval oodatakse külalisi Rakke vallas nelja peretallu ning lisaks Salla seltsimajja, Emumäele ja Emumäe muuseumi. Väravad on mõlemal päeval avatud kella 10–19.

Oodatud on kõik, kel huvi saada rohkem teada maaelu ajaloost või moodsaimast viljakasvatustehnoloogiast, proovida talutoimetusi, teha tutvust loomade ja lindudega, looduses lõõgastuda ja ehtsat talutoitu maitsta.

Peretalude päeval osalemiseks piletit vaja ei ole, talusid saab toetada, ostes koju kaasa kohapeal valmistatud tooteid. Selleks peaks varuma kaasa sularaha.

Reisikaardi koos talude tutvustusega saab kaasa igast avatud talust. Lisaks jagatakse infomaterjale laupäeval Väike-Maarja taluturul ja pühapäeval Emumäe infopunktis.

Külalistele antakse ka peretalude päeva pass, kuhu igas külastatud talus lisatakse tempel. Pass tuleb viimases külastuskohas pererahva kätte jätta, nii saab võtta osa talude välja pandud vahvate auhindade loosimisest.

Pandivere peretalude päeva korraldamist toetatakse kohaliku omaalgatuse programmist, ürituse toimumisele aitab kaasa ka Väike-Maarja vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles