Viimane suurem kruusatee kaob varsti ajalukku

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Ehrenpreis

Tapa-Lehtse-Jäneda tee Tapa-Tõõrakõrve 5,5 kilomeetri pikkusel lõigul algab eeloleval suvel remont. Tööde käigus rajatakse tolmuvaba kattega tee, samuti ehitatakse ümber Tapa linnas Leina-Taara-Lehtse tänavate ristmik. Ristmiku ehitamiseks vajaliku maa ostab Tapa vald eraomanikult.


Tapa vallavanema Alari Kirti sõnul on see lõik vallas asuvatest riigiteedest tõenäoliselt viimane kruusakattega tee, mis samas on küllaltki suure liik­luskoor­musega. Teedele pannakse uued kattekihid: dreenkiht, stabiliseeritud alus ja pinnatud kiht, kaevatakse uued kraavid ja rajatakse truubid, paigaldatakse liikluskorraldusvahendid.

Vallale ei lähe lõigu asfalteerimine midagi maksma. “Kaitseministeerium otsustas, et kuna kaitsevägi kasutab seda teed palju, siis poole tööde maksumusest kannab kaitseministeerium, poole majandus- ja kommunikatsiooniministeerium,” rääkis Kirt ning lisas, et antud lõigul on teeehitus keerukam kui ehk mujal, sest tee läheb üle soode ja rabade ning pinnas on väga ebastabiilne.

“Arvan, et tegemist on eelkõige aeganõudva ehitustööga, selliseid tuleb remontide-ehituste käigus teedeehitajal ikka ette,” rääkis maanteeame­ti Ida regiooni ehitusosakonna peaspetsialist Erkki Miken­berg.

“Praegu ei ole veel täpseid andmeid kas ja mil määral liiklus lõigul suletakse, kindlasti aga ei saa teelõik olla suletud kohalikele elanikele, vaid ainult läbivale liiklusele,” kõneles Erkki Mikenberg, kelle sõnul kooskõlastatakse muutused liikluskorralduses eelnevalt ka Tapa valla ja kaitseväega.

Teelõiku hakkab ehitama Teede REV-2 AS. Tööde kogumaksumus on 1,3 miljonit eurot (20,6 miljonit krooni). Tapa-Tõõrakõrve teelõigu ehitusperiood kestab maist septembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles