Sibulateel avatakse täna puhvetid

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sibulatee.
Sibulatee. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Täna toimub esimene Sibulatee puhvetite päev, kus oma kodu väravad, uksed ja hoovid avavad 16 Peipsi ääres elavat ja toimetavat peret.

Sibulatee puhvetite päev sai inspiratsiooni Eesti mitmetes piirkondades suviti toimuvatest kohvikupäevadest. Sibulatee võrgustiku liikmed soovisid kogukonda aktiveerivat ning siia rohkem külastajaid toovat päeva korraldada justnimelt sügisel.

Siis on valminud kõik aedviljad, purgis on marjad ja seened ning muidugi on Kolkja, Kasepää ja Varnja külatänavad palistatud kuulsa peipsi sibula müüjatest.

Eesti toidu kuu ajal toimuval sündmusel on siinsed 16 puhvetit laiali pillutatud terve Sibulatee piirkonnas. Samas on näiteks Varnjas pea külg külje kõrval kolm puhvetit. Kaugemad avatud õued asuvad Välgis või hoopiski Torilas. Päris mitmed puhvetid asuvad otse Peipsi järve kaldal.

Sibulatee eestvedaja Liis Pärtelpoja sõnul pakuvad puhvetid eelkõige kohalikust toorainest valmistatud roogi ja jooke: "On nii sibulapirukaid, kalasuppi ja -praadi. Küpsetatakse nii marjakooke kui õunu, on pannkooke ja vahvleid. Kahes puhvetis pakutakse ka veganitele sobivat toitu."

Mitmed puhvetid pakuvad tegevust tervele perele. On nii muusikalisi ülesastumisi kui ka näiteks joonistusvõistlusi. Torilas asuvas puhvetis saab kangastelgedega vaipa kududa, Välgis proovida vibulaskmist. Luulepuhvetis Liivi muuseumis saab luuletuse eest värskelt pressitud õunamahla. Voronja galerii puhvet aga näitab viimast korda sellesuvist näitust.  Üks puhvetitest asub suisa Alatskivi lasteias, kus lastele õues rohkem tegevust ja mille müügitulu läheb lasteaia arendamisse ehk rõõmuks kohalikele lastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles