Maavalitsuses tuleb lapsendamise tund

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Korb ütles, et riigimajade asukohavalikul kaalutakse ka seniste maavalitsuste hoonete kasutamist.
Mihhail Korb ütles, et riigimajade asukohavalikul kaalutakse ka seniste maavalitsuste hoonete kasutamist. Foto: Arvet Mägi

Homme toimub kell 12-13 Lääne-Viru maavalitsuses „Lapsendamise tund“, kus iga huviline võib ja saab maavalitsusse sisse põigata ning küsimusi küsida lapsendamise või lapsendamisega seonduvalt oma päritolu kohta.

Lapsendamise tunni eesmärk on positiivse tähelepanu juhtimine lapsendamise teemale.

Iga huviline võib sel ajal maavalitsusse sisse põigata ja küsida küsimusi lapsendamise kohta. Võimalus on uurida kuidas saab lapsendatu leida üles oma bioloogilised vanemad, õed-vennad.

Vastused saab küsimustele kui pikk on järjekord lapsendamiseks? Milline on lapsendatavate laste tervis? Milliseid dokumente on lapsendamiseks vaja? Kui ma olen ise lapsendatud, siis kust saan otsida infot oma bioloogiliste sugulaste kohta? jne.

Ühtlasi on võimalik vestelda ka inimestega, kes on juba lapsendanud ja valmis huvilistega oma kogemusi jagama.

Oodatud on huvilised – nii lapsendada soovijaid, lapsendajapered, üliõpilasi, täiskasvanud lapsendatuid jne. Külaskäiku ette registreerima ei pea.

Üritust korraldab MTÜ Oma Pere lapsendamisnädala raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles