Tamsalu vald kavatseb korraldada küsitluse kolmes külas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalu vapp.
Tamsalu vapp. Foto: Internet.

Tamsalu vald korraldab tõenäoliselt Porkuni, Loksa ja Assamalla külas küsitluse, selgitamaks välja, kas sealsed elanikud soovivad ühineda Tapa või Väike-Maarja vallaga. Tamsalu vallavanem Riho Tell ütles, et vallavalitsusele esitatud umbes 60 elaniku taotlusel oli nende külade elanike allkirju. “Elanikud taotlesid just küsitluse korraldamist,” sõnas Tell.

Lõpliku otsuse rahvaküsitluse korraldamiseks teeb volikogu, kuid vastavasisuline eelnõu on ette valmistatud ning rahvakoosolekutel lubasid vallavanem ning volikogu esimees Toomas Uudeberg küsimuse volikogu ette viia.

Väike-Maarja vallavolikogu tegi augustis Tamsalu volikogule ettepaneku alustada läbirääkimisi Assamalla, Koiduküla, Koplitaguse, Kullenga, Lemmküla, Porkuni, Võhmetu, Loksa, Aavere, Piisupi ja Vadiküla küla arvamiseks Väike-Maarja valla koosseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles