Valitsuskriis viib pigem edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta oli 2016: alati nii enesekindla Taavi Rõivase ilmes väljendub pinge. Ta kinnitas, et vabatahtlikult tagasi ei astu ning langeb, saapad jalas.
Aasta oli 2016: alati nii enesekindla Taavi Rõivase ilmes väljendub pinge. Ta kinnitas, et vabatahtlikult tagasi ei astu ning langeb, saapad jalas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Lääne-Virumaalt riigikokku valitud saadikud näevad praegust valitsuskriisi kui edasiviivat jõudu. Omavalitsusjuhid avaldavad lootust, et käima lükatud haldusrefom jätkub ka uue valitsuse moodustumise korral.

Riigikogu liige Einar Vallbaum (IRL) leidis, et valitsuskoalitsiooni lagunemine ning peaminister Taavi Rõivasele esitatud ultimaatum ametikohalt taandumiseks on positiivsed nähtused. “Valitsus ei liikunud, kõik asjad seisid,” märkis Vallbaum, kes näeb edaspidi peaministri toolil äsja keskerakonna juhiks valitud Jüri Ratast.

Samas rõhutas Vallbaum, et valitsus ei muutu kindlasti vasakpoolseks, kuna parempoolne IRL hoiab seda tasakaalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles