President premeeris Rakvere gümnaasiumi õppealajuhatajat 4000 euroga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadi Kruusmaad (vasakul) õnnitles president Kersti Kaljulaid.
Kadi Kruusmaad (vasakul) õnnitles president Kersti Kaljulaid. Foto: Arno Mikkor/Vabariigi Presidendi Kantselei

Rakvere gümnaasiumi õppealajuhataja Kadi Kruusmaa pälvis täna maineka Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu selle aasta hariduspreemia.

 “Olin väga rõõmus, see on väga suur asi,” ütles Kruusmaa. “Aga see on pika töö tulemus.” Kruusmaa sai preemia mitmekultuurilise ja omanäolise kooli arendamise ja kakskeelse kooli ühendamise eest.

“Haridus annab oskuse mõista, mis on tähtis, ja tõstab inimeste eluiga. Olen kindel, et parim majanduspoliitika on hariduspoliitika,” ütles president Kersti Kaljulaid Kadriorus Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu selle aasta hariduspreemiaid ja reaalteaduste eripreemiat üle andes.

Riigipea sõnul peaks ühiskonnas hariduse olulisusest rohkem rääkima. Ta nentis, et riiklikud ja riikidevahelised haridusvaldkonda puudutavad edetabelid on küll toredad, aga neist tähtsam on hariduse sisu. “Eestis saab head haridust,” rõhutas Kaljulaid.

Me armastame oma tööd õpetajatena ja aitame noortel leida eriala, mida nemad armastaksid.

Hariduspreemia said ka Tallinna muusikakeskkooli tšelloõpetaja Mart Laas, Tallinna reaalkooli bioloogiaõpetaja Kersti Veskimets ning reaalteaduste eripreemia pälvis Tartu ülikooli teaduskooli metoodik Raili Vilt.

Laureaatide nimel kõnelenud Mart Laas tänas riigipead tunnustuse eest. “Me armastame oma tööd õpetajatena ja aitame noortel leida eriala, mida nemad armastaksid. Mida vanemaks saan, seda rohkem sellele mõtlen. Ma olen õnnelik inimene. Kui inimesed on õnnelikud, siis on õnnelik ka riik, sest riik ongi inimesed,” ütles Mart Laas.

Hariduspreemiaid rahastab Danske Bank ning nende suurus oli kõikide laureaatide puhul 4000 eurot. Danske Banki tegevjuhi Ivar Pae sõnul on haridus ühiskonna pikaaegse arengu alustala. “Meil on vaja väärtustada neid inimesi, kes edendavad Eesti haridussüsteemi ning seeläbi kujundavad homset ühiskonda. Tihti teevad need inimesed rohkem, kui nende ametijuhend ette näeb, nad teevad oma tööd südame ja suure pühendumisega,” lisas Pae.

Reaalteaduste eripreemiat rahastab Skype Eesti ja selle suurus on 4000 eurot. Skype Eesti juhi Andrus Järgi sõnul tunneb ta reaalteaduste esindajana rõõmu, et reaalteaduste eripreemia läheb Tartu ülikooli teaduskooli metoodikule Raili Vildile, kelle imetlusväärse töö tulemusena on tee reaalteaduste juurde leidnud paljud noored. Järg lisas, et Vildi töö on märkimisväärne seetõttu, et just tema aitab kasvatada noorte huvi matemaatika vastu, mis on väga oluliseks alustalaks reaalteaduste omandamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles