Pühade ajal kisub linnakärast eemale

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arma ratsatalu puhkemaja sai valmis alles 2009. aastal, enne seda oli maja asemel vaid võsa. Nüüd saavad külalised ööbida kaunites valgusküllastes tubades, mis kannavad talu hobuste nimesid.
Arma ratsatalu puhkemaja sai valmis alles 2009. aastal, enne seda oli maja asemel vaid võsa. Nüüd saavad külalised ööbida kaunites valgusküllastes tubades, mis kannavad talu hobuste nimesid. Foto: Kasper Mäe

Paljud inimesed soovivad pühade ajal olla linnakärast eemal, minnakse loodusesse matkama või turismitallu koos sõpradega aastavahetust tähistama.

Arma ratsatalu perenaine Mare Kalme rääkis, et aastavahetus, just 31. detsember, on aastas üks kõige nõutumaid päevi üldse, mil tahetakse aega veetma tulla. Ka tänavu kasutatakse võimalust talu puhkemajas ööbida, kaminasaalis õdusat koosviibimist pidada ja saunas käia. Kõik ööbimiskohad on täis. “Igal aastal hakatakse vanaaastaõhtu veetmise võimaluste vastu huvi tundma ning broneeringuid tegema varakult, suvel juba,” ütles Mare Kalme.

Kuigi tegemist on ratsataluga, siis just vanaaastaõhtul ratsutama ei minda, et hobusõiduga uue aasta saabumist tähistada. Seda põhjusel, et vanaaasta ärasaatmise juurde käiv paugutamine loomadele ei meeldi ning nad kardavad seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles