Valitsus vaatab näoga maainimese poole

Siret Kotka
, riigikogu liige (keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka-Repinski.
Siret Kotka-Repinski. Foto: Erakogu

Uus valitsuskoalitsioon on toonud värskust Eesti poliitikasse ja hea meel on tõdeda, et koalitsioonileppes on punkte, mis on seotud just maal elavate inimeste heaolu ja toimetulekuga. Olgu nendeks täiendav sotsiaalabi või põllumeeste toetamine kriisist väljatulemiseks. Kui 2017. aastal võib tulla esimesi positiivseid muudatusi, siis suuremad muutused puudutavad 2018. aastat.

Mitu aastat nägime, kuidas valitsus vaatas kriisis vaevlevate põllumeeste pingutusi ükskõikselt pealt. Veel möödunud aastal ei teinud Taavi Rõivas riigikogu ees esinedes vahet kriisiabil ja üleminekutoetusel (kodumaise toidu toetamise toetusel), mis on pehmelt öeldes hämmastav.

Õnneks oli olukord aasta lõpuks muutunud ning uus valitsuskoalitsioon on juba jõudnud teatada, et leiab raha põllumajanduse toetamiseks. Tegemist on olnud põhimõttelise küsimusega ning lõpuks ometi võib näha, et jää on hakanud murduma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles