Kirjanik Urve Tinnuri esitles kolmapäeval Lääne-Virumaa keskraamatukogus oma esimest romaani “Kaks ööd mahajäetud majas”.
Kirjanik Urve Tinnuri esitles kolmapäeval Lääne-Virumaa keskraamatukogus oma esimest romaani “Kaks ööd mahajäetud majas”. Foto: Marianne Loorents

Kirjanik Urve Tinnuri esitles kolmapäeval Lääne-Virumaa keskraamatukogus oma esimest romaani “Kaks ööd mahajäetud majas”. Romaani ajendas kirjutama noore naise pihtimus, mis puudutas luuletajat ja lasteraamatute autorit südamepõhjani. “Tahtsin panna ennast proovile ja see lugu oli väärt, et kirja panna,” sõnas ta. Raamat valmis kolme kuuga. “Hakkasin otsast peale ja kirjutasin. Ei teinud mingit plaani. Mõte liigub teinekord nii kiiresti, et käsi ei jõua järele,” ütles Urve Tinnuri. Kirjastuse Canopus juhi Tõnu Lemberi sõnul on lugejad avaldanud soovi, et romaanile tuleks järg. Urve Tinnuri lubas seda kaaluda, kuid praegu on tal teised mõtted: valmis on kolm lehekülge järgmisest romaanist “Kui põld oleks järv”, kus “pisut oma mälestusi ja natuke müstilisi asju”.

Kommentaarid
Copy