Algab kandidaatide ja tööde esitamine üleeuroopalisele konkursile "Minu klass tegutseb jätkusuutlikult"

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Alates tänasest kuni 18. maini ootab Peipsi Koostöö Keskus õpetajaid koos õpilastega osalema SAME World projekti keskkonnaalase jätkusuutlikkuse õpetamise heade tavade võistlusele, mille eesmärgiks on leida ja tutvustada Euroopa üldhariduskoolides kasutatavaid inspireerivaid ja uuenduslikke meetodeid ning tegevusi.

Konkursil osalemiseks tuleb esitada keskkonnaalast jätkusuutlikkust käsitleva õpetamismeetodi või tegevuse kirjeldus, mida on juba rakendatud ja mis on väärt teistega jagamist, sest see on andnud häid tulemusi.

Näiteks võib selline tegevus hõlmata õpilastega korraldatud õppetegevusi, sh lühiajalisi (kestusega mõni tund) tegevusi klassitöös teatud ainevaldkonnas, või pikaajalisi mitut valdkonda hõlmavaid õppekavaväliseid kooliprojekte (mis kestavad mitu nädalat või kuud). Tegevus peab olema ellu viidud viimase kolme õppeaasta jooksul ning selles osalevate õpilaste vanus peab olema 12–19 eluaastat.

Võistlus korraldatakse rahvusvahelise maailmaharidusliku projekti SAME World toel, mille keskseteks teemadeks on kliimamuutused, keskkonnaõiglus ja –ränne. Ka võistlusele esitatavad õpetamistavad peaksid olema seotud mõnega neist teemadest.

Tegevus peab olema ellu viidud viimase kolme õppeaasta jooksul ning selles osalevate õpilaste vanus peab olema 12–19 eluaastat.

Võistluse peaauhinnaks on osalenud  õpetaja(te) ja õpilaste (kuni 30 osalejat) ühine õppereis Portugali Sintrasse 2017. a oktoobris. Eesti-sisese võistluse I auhind on teemakohane õppereis Peipsimaale 2017. a juunis.

Täpsemad osalemise tingimused, sh vorm õpetamistegevuse kirjeldamiseks, on kättesaadavad Peipsi Koostöö Keskuse kodulehel - http://www.ctc.ee/kaimasolevad-projektid/maailmaharidus/same-world-konkurss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles