Lauljate kasvulavalt sirguvad uued tähed

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala kihelkonna lauluvõistluse võitis 13–16-aastate seas Helena Katre Paavo, kes laulis  sellest, kuidas ta tahab olla öö akna taga. Pärjatud piiga on juba mitmel aastal lauluvõistluse parimate seas.
Haljala kihelkonna lauluvõistluse võitis 13–16-aastate seas Helena Katre Paavo, kes laulis sellest, kuidas ta tahab olla öö akna taga. Pärjatud piiga on juba mitmel aastal lauluvõistluse parimate seas. Foto: Anu Viita-Neuhaus

Kui mind kutsutakse Haljala kihelkonna lauluvõistluse žüriisse, hõiskab rinnus rõõm. Aga mis siis, kui tuuakse klaver põõsast ja mul tuleb laulumaiastele esitada viis? Mul, kel pole võimu ega jõudu laulda. Rahvas ütleks lausa, et elevant on kõrva peale astunud. Aga laulmises on ka muid nüansse kui viisipidamine. Rõõm, lust ja laulu sobivus esitajale – mida hindama lähengi.

Haljala rahvamajja sisse astudes kuulen – enne kui näen säravaid lapsi –, kuidas peaaegu igal pool tehakse hääleharjutusi. Muist lapsi istub saalis ja kõigutab jalgu.

Noorte lauljate juhendaja Viivi Voorand annab veel viimast nõu ja lihvi. Küll tema juba teab – omanäoline jazz’ilaulja ja helilooja Kadri Voorand on võimsaks lauljaks sirgunud kindlasti tänu oma emale. Hiljem selgub, et vaid ühel lauljal on teine juhendaja kui Voorand. Nii et tõesti – Haljala laululapsed on Vooranna lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles