Üheksa talendikat noort pürgib tulevikutalendiks

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2016. aasta tulevikutalendid.
2016. aasta tulevikutalendid. Foto: Erakogu

Õpilaste stipendiumikonkursile Tulevikutalent laekus 313 taotlust, mille seas oli üheksa avaldust Lääne-Virumaa noortelt. Tänavu esitati avaldusi enam kui möödunud aastal. Kõikide taotlejate seast valitakse 12 kõige talendikamat noort, kes lisanduvad kuuel varasemal aastal talendistipendiumi ja tiitli pälvinud 137 noorele.

Tulevikutalendi konkursil kandideerivad andekad noored talendi tiitlile neljas kategoorias, milleks on sport, kultuur, ettevõtlikkus ja teadus.

Konkurssi korraldava Maxima Eesti avalike suhete juhi Katja Ljubobratetsi sõnul on igas kategoorias väga tugev tase.

“Taotlused on erakordselt tugevad, mis annab kinnitust, et meil Eestis on väga palju tublisid juhendajaid, treenereid ja õpetajad, kes oskavad märgata talenti ja on võtnud oma hooleks ka noori talente arendada. Ühtlasi on märkimisväärne noorte endi multitalendikus, pühendumus ja ambitsioon omal alal tippu pürgida,” kommenteeris Ljubobratets aktiivset osavõttu ja tihedat konkurentsi.

Läbi aastate on Lääne-Virumaa noorte seas olnud kõige populaarsemad spordi ja kultuuri kategooria, kus ka tänavu laekus kõige enam avaldusi. Tihedaima konkurentsiga spordi ja kultuuri kategooriale järgnevad ettevõtlikkuse ja teaduse kategooria. 

Suurim hulk avaldusi jõudis hindamisele Harjumaalt, Ida-Virumaalt ja Tartumaalt. Lääne-Virumaalt oli taotlejate seas Koovälja, Rakvere, Saiakopli, Tamsalu, Tapa, Uljaste elanikke.  

Järgmisel nädalal selgitab kõigi kandideerijate seast 12 parimat valdkonna asjatundjatest koosnev žürii.

Teadustalente hindab teist aastat järjest füüsik, "Rakett 69" saatejuht Aigar Vaigu ning sporditalente Eesti ainus korvpalli olümpiavõitja Tiit Sokk. Ettevõtlikkustalente valib juba kolmandat aastat välja ETV+ peatoimetaja Darja Saar ning kultuuritalente laulja ja muusikalinäitleja Gerli Padar.

Maxima Eesti ellukutsutud Tulevikutalendi konkursi võitjad kuulutatakse välja juunis. Iga talendikategooria esikohaga käib kaasas 1500 euro suurune stipendium, 2. ja 3. kohaga aga vastavalt 1000 ja 500 eurone stipendium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles