Haljala kool disainis sünnipäevaks suupisted ja võõrustas staare

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala koolist võrsunud tipptegijad: Rain Veideman, Gerli Padar ja alumistel piltidel ka Kadri ­Voorand (keskel).
Haljala koolist võrsunud tipptegijad: Rain Veideman, Gerli Padar ja alumistel piltidel ka Kadri ­Voorand (keskel). Foto: Erakogu

Virumaa vanim kool Haljala gümnaasium tähistas eelmisel nädalal oma 330. sünnipäeva koolikohvikuga, kus külalisi kostitati koolile iseloomulike söökide-jookidega: tervitusjookidega Kikerikii ja Kukeleegu, salatiga Õpetades Õpime, suupistetega Jaagu Amps, Keelekümblus, Metsaäpp, kohvi kõrvale sobis kenasti Suhkrumaks.

Anti välja ka Haljala gümnaasimi viimased tänumeened Suured Jaagud, mis läksid Veiko Veierile, Viivi Saarele, Õie Kelderile. Et sügisest saab Haljala gümnaasiumist Haljala põhikool, lõpeb Suurte Jaakude väljaandmine ning edaspidi tunnustatakse õpilasi ja õpetajaid vast asutatud Jaagu Fondi kaudu.

Haljala kooli vilistlase ja õpetaja Egon Metsa eestvedamisel on kaante vahele saanud ka kolmas raamat Haljala koolist – “Haljala Gümnaasiumi lugu 2001–2017”. “Ühelt poolt on see mälestus ühest maakoolist, mis tahtis suureks saada ja sai ka,” märkis Egon Mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles