Emumäe vaatetorn sai uue ilme (1)

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emumäe vaatetorn sai uue ilme.
Emumäe vaatetorn sai uue ilme. Foto: Eva Klaas

Emumäe vaatetorn läbis kapitaalremondi, nüüd on sinna turvaline ja mõnus ronida ning ka torni väljanägemine on kenam.

Märtsis alanud Emumäe vaatetorni rekonstrueerimistööd on lõppenud ning mai keskpaigast, mil algas külastushooaeg, saavad asjast huvitatud sinna taas ronida. Kui juhtuda Emumäele pimedal ajal, paistab torn kaugelt silma, sest selle tippu paigaldati valgustus, mille tarvis saadakse elektrit päikesepaneelide abil. Rakke vallavanem Andrus Blok ütles, et idee torni tippu valgustus panna tuli seltsidelt. “See oli hea mõte ning tasus elluviimist,” lisas ta.

Emumäe vaatetornist jäi alles üksnes keskmine osa, kõik muu – ehitise diagonaalsed ja vertikaalsed osad, vaateplatvormid – tehti uus. Täielikult uus on ka väline trepp, tornis sees olev trepp vaadati kriitilise pilguga üle ning vahetati välja kõik astmed, millel oli väikseimgi kahjustus. Allesjäänud torni osa sai värske värvi, uued osad on valdavalt värvimata, kuid immutatud. “Ehitajalt kuulsime, et värvimine ei lase puidul hingata ning see laguneb kiiremini,” rääkis vallavanem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles