Noorte lauludest võrsus lubadus: mina jään

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekooride piigad laulavad kuuldavaks laulus peituvad tuhat tundevirvet.
Lastekooride piigad laulavad kuuldavaks laulus peituvad tuhat tundevirvet. Foto: Meelis Meilbaum

Laulupäeval “Virumaa võrsed” helises tuhatkonna noore hääl ja meel, puudutades kuulajate hingekeeli. Sõnades ja muusikas kõlas veendumus: “Mina jään”.

Rakvere Rahvaaias esitasid Lääne-Virumaa koorid XII noorte laulupeo “Mina jään” kauneid ja sügava sõnumiga laule ning astus üles ainsana suurpeol maakonna orkestreid esindav Tapa Linnaorkester. Koore saatis üleeestiline noorte sümfooniaorkester Virumaa Poistekoori endise dirigendi Edmar Tuule juhatusel.

Laulupäeva, mille kunstiline juht oli Hirvo Surva, moto “Laulan laulu ja nukrus läheb üle” oli valitud noorte laulupeol esitamisele tulevast “Meie laulust”. Poiste-tüdrukute, neidude-noormeeste esituses kõlasid kaunisti nii lustakas viisu-põie-õlekõrre lugu kui ka truudusevandena kõlav “Ta lendab mesipuu poole”. Ja loomulikult Tiina Kippeli “Virumaa laul”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles