Rakvere taotleb rahastust tööhõive parandamiseks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru maavanem Marko Torm.
Lääne-Viru maavanem Marko Torm. Foto: Arvet Mägi

Rakvere linn esitas sel nädalal SA Innovele projektitaotluse sotsiaalvaldkonna arendamiseks. Tegemist on projektiga, mis on suunatud eeskätt toimetulekuprobleemidega peredele töölesaamist toetavate hoolekandemeetmete pakkumiseks.



“Projekt on mõeldud inimestele, kes on mingil põhjusel pikemaks ajaks tööturust kõrvale jäänud, eriti olulisel kohal on hoolduskoormusega inimesed, kes ei saa tööl käia, kuna peavad hooldama lähedast. Püüame projekti raames saavutada topeltefekti: pakume tööd inimestele hooldajatena ning võimaldame lähedase hooldajatel tööle naasta,” rääkis Rakvere abilinnapea Marko Torm.

Projekti kogumaht on 173 566 eurot, millest taotletakse struktuuritoetust 156 209 eurot. Toetuse eraldamisel ja projekti rakendumisel on linna omaosalus 10% projekti maksumusest ehk umbes 17 000 eurot. See, kas kaheaastast projekti rahastatakse, selgub suve lõpuks.

Hetkel on Rakveres käimas SA Innove rahastatud kaheaastane projekt “Tööealiste inimeste tööturule naasmist ja püsimist soodustavate teenuste arendamine Rakvere linnas”, mis algas eelmise aasta lõpus ja mille kogumaht on veidi üle 20 000 euro.

“Tulemused on tuntavad,” märkis Marko Torm, kommenteerides projekti, milles osalevad paarkümmend erivajaduse ja erinevate sõltuvusprobleemidega inimest, kes käivad koos kahes grupis.

“Kui headel aastatel linna rahastus läbi tulumaksu laekumise kenasti kasvas, siis järsk kukkumine sundis ümber mõtlema käitumisliine, kuidas vajadusi kaardistada ja neid täita. Seetõttu on läinud palju projektipõhiseks ning ametnikel tuleb lisaks igapäevasele põhitööle kirjutada ka projekte tegevuse rahastamise saamiseks. Aga lisaks projekti kirjutamisele on vaja ka projektid rakendada ja teha aruandlust,” rõhutas Torm projektipõhise tegevuse olulisust linnaelanikele teenuste osutamisel.

Hetkel on Rakvere linnal töötukassa kaudu ka koosseisuväline töötaja, kes abistab toetuste spetsialisti ning osaleb projektides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles