Viru-Jaagupi kalmistul vurab järgmisest kevadest kolmerattaline roller

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmistuvaht Märt Innos lükkab rollerit tagant ja töömees Ants Liivak saab masinale hääled sisse. Proovisõit võib alata.
Kalmistuvaht Märt Innos lükkab rollerit tagant ja töömees Ants Liivak saab masinale hääled sisse. Proovisõit võib alata. Foto: Arvet Mägi

“Täitsa väärt masin,” kiitis Viru-Jaagupi kalmistuvaht Märt Innos pärast paarisajameetrist sõitu sadulast maha ronides.

Möödunud nädala kolmapäeval pandi Viru-Jaagupi kalmistul proovisõidu tegemiseks esimest korda hääled sisse sinakasrohelisele komerattalisele rollerile Muravei.

Vinni vallavalitsus ostis Narvast 1982. aastal välja lastud kastiga rolleri selleks, et kalmistuvahi tööd kergendada.

Laia käruga “põkaga” T-25, millega surnuaial tekkivat prügi seni kokku koguti, igale poole ei pääse ja osa tööd tuli paratamatult käsikäruga teha.

“Sellega saab ka mööda kitsaid radu sõita,” põhjendas vallavanem Toomas Väinaste, kes oli sellesarnast sõiduriista juba mitu aastat otsinud.

Kalmistuvaht ütles, et seda plaani pidas ta isegi, aga vallavanem jõudis ette.

Eelmise nädala kolmapäeva hommikul esimest korda Viru-Jaagupi kalmistul käima pandud roller vajab veel veidi putitamist, kuid töömees Ants Liivaku sõnul on tegemist täitsa korraliku kolmerattalisega, mis juba järgmise aasta kevadel agaralt kalmistul tööle rakendatakse.

“Kui sellel kast veel isekallutavaks ka saab ...,” tundis Märt Inno heameelt ning meenutas aega, mil tema ema kalmistuvahi töökohustusi täitis ja seitsme hektari suurust surnuaeda rauast käsikäru abil korras pidi hoidma.

Praegu on ala, mida hooldada tuleb, veelgi suurem, sest peale seitsmehektarilise kalmistu territooriumi on vaja hallata ka 1,3 hektari suurust lisapinda.

Kastiga kolmerattaline roller Muravei läks Vinni vallale maksma 250 eurot ja ootab ­autoregistrikeskuses arvele võtmist ning tänapäevast numbrimärki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles