Kasutatud lasteasjad said täikal uue elu

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täiturg.
Täiturg. Foto: Eva Klaas

Pühapäeval toimus Rakvere reaalgümnaasiumis lasteasjade täika, kus pakuti odava hinna eest müüa imikute ja väikelaste riideid, jalanõusid, mänguasju, lapsevankreid ning muud vajalikku.


Müüjateks olid peamiselt emad-isad, kellel kodus juba natuke suuremad lapsed.



Hinnad täikal olid kordades odavamad kui poes. Mõni mänguasi maksis vaid paar krooni, riideesemete eest küsiti enamasti sümboolset tasu ning osa asju anti ära suisa tasuta.



Ürituse korraldajad Laivi Jusikainen ja Kateriina Vladimirova rääkisid, et lasteasjade täika mõte tekkis sellest, et praeguses majanduslikult raskes olukorras on palju peresid, kus üks või mõlemad vanemad on kaotanud töö.



"Osalustasust, mis oli müüjatele 50 krooni, tahame aidata mõnda puudust kannatavat peret. Samuti on selliseid inimesi, kes tahavad korralikke riideid ja mänguasju lihtsalt ära anda, ka nende kontaktid on olemas," rääkis Laivi Jusikainen.



Korraldajate hinnangul on taoline täika hea ka seepärast, et see on võimalus vabaneda asjadest, mis kasutult kapis või pööningul seisnud, ning teistel võimalus need odava hinnaga soetada.



Kateriina Vladimirova sõnul oli huvi täikal pakutava vastu päris suur, eriti hästi läksid kaubaks kiiged ja jalgrattad, samuti mänguasjad.



Korraldajad ütlesid, et varem on niisuguseid täikasid peetud küll Pärnus, Tallinnas ja veel mõnes suuremas linnas, kuid Rakveres seni mitte. "Huvi taolise ettevõtmise vastu on päris suur, tahame kindlasti lasteasjade müüki ka edaspidi korraldada," lisas Kateriina Vladimirova.



Rakverlane Marko ütles, et müüs 250 krooni eest ära kiige, mis poes oli maksnud seitsesada krooni, kiiresti leidus ostja ka sümboolse hinnaga köögikomplektile.



"Oma laps neid asju enam ei vaja, nii on hea, kui keegi teine endale saab," lausus mees, kes ettevõtmist väga vajalikuks pidas.



Noor kolmekuise lapse ema Maili käis aga vaatamas, mida pakutakse. "Päris palju riideid sain, sipukaid ning särgikesi, kõik väga korralikud," oli ta rahul.



Laivi Jusikainen ja Kateriina Vladimirova, kes on mõlemad ise noored emad ja õppinud kõrgkoolis turundust, kiitsid Rakvere reaalgümnaasiumi, kes oli kohe nõus täika jaoks ruume kasutada andma ning ürituse sujumisele kaasa aitas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles