Suurõppuse Kevadtorm staap asub Simunas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Esmaspäeval algas kaitseväe suurim õppus Kevadtorm 2009. Õppuse ala hõlmab sel aastal nelja valda: Lääne-Virumaa Laekvere, Ida-Virumaa Tudulinna ja Avinurme ning Jõgevamaa Torma valda.


Õppuse staap asub 4.-24. maini Simuna osavallavalitsuse hoones. "Väike-Maarja vallavalitsus ja Simuna osavallavalitsus on palju vastu tulnud, et saame sealseid alasid kasutada," rääkis kaitseväe peastaabi teavitusosakonna ülem major Peeter Tali.



Õppuste piirkond muutub igal aastal, et kaitsevägi ei harjuks ära ühe õppemaastikuga ja tutvuks erinevate piirkondadega.



"Eks üks põhjus ole ka see, et eestlased harjuks sellega, et Eesti kaitsevägi kaitseb neid," lisas Tali.



Kolonnid alustasid pühapäeva õhtul teekonda suurõppusele, eile õhtuks jõudis jalaväepataljon harjutusaladele. Kahe nädala pärast toimuvas õppuse viimases faasis, kui on kohal ka reservväelased ja kaitseliitlased, on õppusel kokku ligi 3000 osalejat.



Tänavune Kevadtorm algab pataljoni kokkuharjutamisega kahenädalases lahinglaagris, sellele järgneb viiepäevane hindamisfaas.



Õppus on eksamiks tänavu kevadel oma väljaõppe lõpetavatele ajateenijatele ning koostööharjutuseks kutselistele sõjaväelastele ja kaitseliitlastele.



Esimene Kevadtormi õppus korraldati 2003. aastal Lääne-Virumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles