Juhtkiri: Kõnnime elu mõnusaks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmad lähevad järjest ilusamaks. Võta õhtuti sõbranna kampa ja käige jalutamas.
Ilmad lähevad järjest ilusamaks. Võta õhtuti sõbranna kampa ja käige jalutamas. Foto: Caro / Scanpix

Et inimene oleks terve ja energiline, peaks ta päevas astuma vähemalt 10 000 sammu. Kas aga teame, kui palju me tegelikult päevas kõnnime?


Iseäranis kontoriinimesed, kes veedavad päeva laua taga, eriti noored, keda arvuti tagant lahti kangutada ei saa.



15. mail algab üleeestiline neljanädalane kevadine liikumisüritus "Käi jala!", milles osalejad kannavad sammulugejaid ning sisestavad veebikeskkonda tulemusi teistega võrdlemiseks. Selle tervisekõnni sarja moto on, et kõnnime elu mõnusaks.



Kuid tegu pole pelgalt kampaania ja loosungite hõiskamisega. Igaüks, kes vähegi end liigutanud on, teab, millise toonuse ja energialaengu värskes õhus viibimine annab.



Siinkohal kutsub Virumaa Teataja kõiki, kes veel pole liikumise võluväest aru saanud, kas või paar korda nädalas metsa all, matkaradadel või ka linnatänavail kõndima.



Mis saab olla ilusam, kui minna just praegu, pungade puhkemise ajal, mil mets lõhnab pärast vihma kevadiselt, linnulaulu saatel sõbra seltsis jalutama.



Esialgu võib see küll tüütu sundus olla, kuid kui mõni kord juba käidud, muutub asi harjumuseks ja pärast on kirjeldamatult parem tunne. Kogenud kõndijad teavad, et ilma selleta ei kujuta nad elu ettegi.

Lääne-Virumaal on küllalt matka- ja terviseradu või lihtsalt ilusaid kohti, kus kõndimas käia. Juhuks kui igapäevane ring liiga üksluiseks muutub.

Võtke pere kaasa, minge pühapäeval Oandule, näete, kuidas ürgmets suvele ärkab. Minge ringitage Rakvere tammikus ja Kõrgemäe metsa all, kindlasti kohtate seal vastu või mööda kõndimas juba vanu tuttavaid, kes kuuluksid sel moel justkui teie salajasse vennaskonda.

Minge jalutage hilisõhtustel või varahommikustel linnatänavatel, kus kogu pilt paistab hoopis teistsugune, kui päeval autoga sõites.

Korraga märkate, et tervis on parem, ise olete parem ja bensiini- või bussipiletirahagi hakkab üle jääma.
Ja palju õnne kõigile neile, kes kõndimist ja matkamist, aga ka rattasõitu ja rulluisutamist juba harrastavad!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles