Virumaa kirjandusauhind kutsub logo ja eksliibrist looma

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamat.
Raamat. Foto: Internet

Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ja Ida-Virumaa Omavalitsuste Liit korraldavad avaliku konkursi Virumaa kirjandusauhinna eksliibrise ja logo ideekavandi leidmiseks.

Virumaa kirjandusauhind on rahaline auhind, mis asutati 1989. aastal Virumaa Fondi Nõukogu poolt. 1998. aastast alates korraldavad selle väljaandmist Lääne- ja Ida-Viru omavalitsuste liidud.

Auhinna eesmärk on tunnustada Eesti ajaloo ainelise väärtkirjanduse loojaid, tutvustada ja levitada väärtkirjandust. Auhind antakse välja üks kord aastas, sellega kaasnevad mõlemas maakonnas raamatute arutelud, kirjandusõhtud, kohtumised autoritega jm väärtkirjandust propageeriv tegevus.

Eksliibrist kasutatakse Virumaa kirjandusauhinna laureaatide raamatute kõikides Virumaa raamatukogudes asuvates eksemplarides. Logo kasutatakse Virumaa kirjandusauhinnaga seotud üritustel, meenetel ja trükistel.

Eksliibris ja logo peaksid põhinema samadel kujunditel ja moodustama ühtse terviku. Mõlemad peaksid sisaldama järgmist teksti: Virumaa kirjandusauhind aastast 1989. Eksliibris on soovitatavalt mustvalge, logo võib olla värviline. Ideekavanditele tuleb lisada lühike selgitav tekst.

Ideekavandid esitatakse autori märgusõnaga tähistatud ümbrikus digitaalselt CD plaadil ja väljatrükina. Autori nime ega kontaktandmeid ühelgi kavandil olla ei tohi – need lisatakse kinnises märgusõnaga ümbrikus väljatrükkidele.

Töö kavandid tuleb esitada hiljemalt 30. aprilliks 2013 kell 12 Lääne- või Ida-Viru omavalitsusliidu büroosse.

Ideekavandite üle otsustab Virumaa kirjandusauhinna žürii koos kaasatud ekspertidega, arvestades selle vastavust konkursi tingimustele, arusaadavust (logo peab olema lihtne), meeldejäävust ja universaalset kasutatavust (märk peab olema kasutatav erinevatel materjalidel sealhulgas esitluste põhjad, plakatid, veeb, blanketid, meened jne. erinevates formaatides ning trüki- ja kuvamiskõlbulik nii suurendamisel kui vähendamisel).

Konkursil antakse välja üks rahaline auhind esikohatööle summas 500 eurot ja vajadusel eriauhindu. Žüriil on õigus sobivate kavandite puudumisel auhindu mitte välja anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles