Vihula mõisakompleks valmistub avalöögiks

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihula mõis.
Vihula mõis. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Vihula mõisa renoveerimistöödega on jõutud nii kaugele, et 6. juunil on kompleksi pidulik avamine. Kõik hooned plaanitakse korda saada 2012. aastaks.


Uniquestay Hotelsi ketile kuuluv Vihula mõis on viimase aasta jooksul tublisti ilmet muutnud ja mõisakompleksi renoveerimistööd jõudsalt edenenud - 6. juunil ootab ees avapidu.


Kui möödunud aasta juuniks oli valminud mõisahoonetest tagamõis, tuvi-, pal­mi- ja teemaja, siis praeguseks on korda tehtud mõisa peamaja fassaad, peamaja põhjatiiba on rajatud majutusruumid ja esimesele korrusele vastuvõtt.

Tööd käivad vahetpidamata ka kõrvalhoonetes, kuhu sea­takse sisse konverentsiruumid koos kogu vajaliku tehnikaga, lisaks tuleb veel hotellitube ning ühes hoonetest leiab oma koha privaatne spaa. See osa ehitusest valmib 1. septembriks. Spaa juurde tehakse ürdiaed mõisaköögi tarvis.

Mai lõpust jääb suurem osa väljas tehtavast ehitustööst seisma ning jätkatakse sisetöödega konverentsikeskuses. Et mitte häirida külastajate rahu, jääb mõneks ajaks pooleli ka tegevus peamaja teisel korrusel.

Praegu on Vihula mõisas tööl 20 inimest, aga kui aastaks 2012 kõik hooned valmis saavad, peaks abiliste arv küündima 60ni.

Aastatesse 2011-2012 jääb ka üheksarajalise golfiväljaku rajamine.

Artikli täielikku versioon saab lugeda Virumaa Teataja
kolmapäevasest paberväljaandest.  


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles