Lääne-Viru naisrühmad peavad Pajustis rahvatantsupäeva

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rahvarõivaste triibuseelik.
Eesti rahvarõivaste triibuseelik. Foto: Internet

Vinni valla Pajusti klubi korraldab Pajustis laupäeval, 6. aprillil Lääne-Virumaa naisrühmade rahvatantsupäeva.

Kell 13 algaval kontserdil saab näha tantsimas sadat naisrahvatantsijat kes tähistavad ühistantsimisega Pajusti seeniortantsurühma “Särtsakad seeniorid” kümnendat aastapäeva ning “Tantsutriinude” naisrühmale nime panemise viiendat aastat. “Tantsutriinude” rühm on Pajusti klubis tegutsenud aastaid, kuid alles viis aastat tagasi jõuti oma nimeni.

Pajusti klubi juhataja Reet Aru sõnul tegutsevad mõlemad tantsurühmad kauaaegse tantsuõpetaja Ene Saaberi käe all. “Tantsupäevaga teeme ühiselt sügava kummarduse ka Ene Saaberile, kes on 1978. aastast Vinni-mail rahvatantsulembestele naistele rahvatantsu õpetanud, olnud seeniortantsu maaletooja Lääne-Virumaal ja siinsete seenioritantsupidude üks juhte.”
Külakosti toob Rakvere Solare kammerkoori meeskvartett HaLeMaJa.

Kontserdile järgnevad rahvatantsuõppe ja helmekeede valmistamise mentortunnid. Rahvatantsu mentortunni viib läbi Ullo Toomi nimelise stipendiumi laureaat, üks üldtantsupidude üldjuhte ning Võrumaa tantsupidude üldjuht Maie Pau.

Teises mentortunnis õpetab Anu Randma Jõgevamaalt valmistama rahvuslikke helmekeesid.
Kontsert on huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles