Ida-Eesti päästekeskus korraldas Rakvere lihakombinaadis õppuse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Ida-Eesti päästekeskuse korraldatud õppuselt.
Hetk Ida-Eesti päästekeskuse korraldatud õppuselt. Foto: Ida-Eesti päästekeskus

Esmaspäeval Rakvere lihakombinaadis korraldatud õppusel harjutasid päästjad võimaliku ammoniaagipilve kahjutuks tegemist.


Kella 10 ajal algas Ida-Eesti päästekeskuse õppus, kus kus legendi järgi süttis katusel olev ventilatsioonišaht. Põlengut jäi vaatama üks autojuht, kelle juhitud auto põrkas kokku ammoniaagimahutiga. Kokkupõrke tagajärjel hakkas mahutist ammoniaaki lekkima.

Õppusel osalesid üheksa päästemeeskonda ning operatiivkorrapidaja. Õppuse käigus pidid päästemeeskonnad luurekäigus selgitama, milline on lekke koht, kuidas seda on võimalik sulgeda ja koheselt ka veega lahjendama, et ammoniaagipilv lendu ei läheks.

Ida-Eesti päästekeskuse korrapidamisbüroo juhi Jaak Janno sõnul oli õppuse eesmärk harjutada suure koosseisuga päästetööde juhtimist, koostööd erinevate komandode vahel ja samuti koostööd ettevõttega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles