Rakvere Teater rõõmustab tipptasemega: “Uurimise all”

Jaanus Betlem
, õpetaja, endine riigikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rakvere Teater

Märtsis täitus 73 aastat suure eesti kirjaniku Anton Hansen Tammsaare lahkumisest siitilmast. Kirjandusõpetajana mõtlesin tema mälestuseks midagi teatrisse vaatama minna ning avastasin, et ega suurt valikut polegi.

Rakvere teater mängib juba üle poole aasta tema noorpõlvenovelli järgi seatud põnevuslugu “Uurimise all”. See, mida ma nägin, oli vapustavalt meisterlik näitlejatöö ja lavastus!

Loo on lavalaudadele seadnud Toomas Hussar, kunstnik on Ervin Õunapuu, muusikaline kujundaja Arian Levin. Peaosades näeme Eduard Salmistut (kohtu-uurija Kleigels), Velvo Välit (arst), Mait Jooritsat (perepoeg Otto ja kohtukaitsja), Anneli Rahkemat (peretütar Juuli ja pr von Unden), Erni Kaske (Priidik ja pastor), Marin Mägi (taluperenaine ja pastoriproua), Tarvo Sõmerit (taluperemees ja kohtunik). Muudes rollides on Lauri Kaldoja, Erni Kask, Eili Neuhaus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles