Viru rallil näeb kihutamas Markko Märtini endist võistlusautot

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markko Märtin tegi oma WRC Fordiga 45-meetrise õhulennu.
Markko Märtin tegi oma WRC Fordiga 45-meetrise õhulennu. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Nädal enne Viru ralli algust esitleti ralliäss Markko Märtini osavõtul oluliselt uuenenud Kehala ringrada, mida Viru ralli kestel läbitakse mitu korda.


Mõne aasta eest rallipisikust nakatunud suurettevõtjale Oleg Grossile kuuluv ringrada sai juurde trampliine ja sildu, viimistleti kurve, nii et rada pikenes kolme kilomeetrini.


Oleg Gross ütles, et raja uuendamisel andis nõu ka Georg Grossi juhendaja Markko Märtin, kes ise stardib augustis Suurbritannias Richard Burnsi mälestusrallil.

"Näiteks tema näpunäidete kohaselt keerab rada suurimalt trampliinilt tulles nüüd paremale, et saaks hooga edasi minna, muidu pole hüppel mõtet, kui kohe maha pidurdada," selgitas Gross.

Märtin ise kiitis seda rada igati ning leidis, et see pakub põnevust nii sõitjaile kui ka publikule. Publiku jaoks on rada peaaegu kõikjalt väga hästi jälgitav.

Nüüd on trampliinile ka meetrid märgitud, et saaks aimu hüppe pikkusest. Eile tegi Markko Märtin Viru ralliks Georg Grossile üüritava WRC Fordiga 45meetrise hüppe.

Markko Märtin üürib Viru ralliks Georg Grossile välja oma Ford Focus RS WRC 03, millega Eesti parim rallisportlane omal ajal MM-rallidel võistles.

Georg Gross ütles, et on selle WRC autoga sõitnud vaid paar korda ning ralli eel väriseb jalg päris kõvasti.

"N-rühma autoga ei ole ikka midagi võrrelda," ütles Gross, kes kuulub Markko Märtini tiimi ja kelle kaardilugejaks on sel rallil Kristo Kraag.

Koduse ralli eel peetakse Grossi kindlasti favoriidiks, sest tema teab siinsetel radadel iga jõnksu ja kivi.

Kuigi kodurajal on ootused kõrged, meenutab Gross aastat, mil võidusõit tuli katkestada lausa viimases kurvis.

Konkreetse auto edasine üürimine Markko Märtinilt otsustatakse ralli kaupa.

Reedesel esitlusel ütles Märtini Ford paraku üles. Georg Gross avaldas lootust, et rikked ralli ajal ei kordu.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles