Viru rallil võimutses Georg Gross

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Gross ühel varasemal Kehala katsel.
Georg Gross ühel varasemal Kehala katsel. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Reedel ja laupäeval Lääne-Virumaa teedel peetud Viru ralli võitis ainsana WRC autol sõitnud kohalik ralliäss Georg Gross. " Auto toimis suurepäraselt, võiks kõvemini suruda, kuid kuna on esimene kord selle autoga, siis ei hakka üle pingutama," ütles võitja. 

Samas lisas Gross, et lõpp läks eriti rakseks, sest kojamehed ei töötanud viimased kaks katset, aga lõpp hea kõik hea.

Esimene katse algas Gross-Kraagile ärevalt, sest auto suri stardis paar korda välja, kuid edasi läks kõik probleemideta.

Lõppkokkuvõttes edestas Gross N-rühma Subaruga sõitvaid Ott Tänakut-Raigo Mõlderit 30,1 sekundiga. Kolmandaks tuli Egon Kaur, kaotades liidrile 2.03,4. Järgnesid Saluri, Kasepõld, Murakas.

Legendaarsesse puukuuri, mis alles hiljuti taastati, sõitis laupäevasel avakatsel meeskond Sidorenko-Mihkeev. Eelmisel aastal käis samas kuuris vanameister Murakas.

Georg Gross sõitis WRC klassi Ford Focusega, mis oli selleks ralliks üüritud Markko Märtinilt, kes on sama autoga MM-rallidel kihutanud.

Vaatamata tugevatele vihmahoogudele pälvis Viru ralli väga paljude pealtvaatajate huvi, eriti palju publikut oli Kehala uuendatud ringrajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles