Rakvere linn polnud rahul prügifirma tööga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel suvel ei saanud prügilat kontrollimas käinud tollal veel abilinnapea Rannar Vassiljev ja haljastusinsener Anu Kivi tööde kvaliteediga rahule jääda, nüüdseks on kõik korras.
Eelmisel suvel ei saanud prügilat kontrollimas käinud tollal veel abilinnapea Rannar Vassiljev ja haljastusinsener Anu Kivi tööde kvaliteediga rahule jääda, nüüdseks on kõik korras. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Rakvere linn ei nõustunud eile võtma vastu ASilt Ragn-Sells Rakvere prügila katmistöid. Prügila olukorraga tutvunud Rakvere abilinnapea Rannar Vassiljev ja haljastusinsener Anu Kivi polnud nähtuga sugugi rahul.


Prügila senine operaatorfirma Ragn-Sells AS pidi selle katma pinnasega, et lendlevat prügi enam territooriumil ei oleks.



"Prügilas oli umbes 100-200 ruut­meetrit sel­list ala, kus me tehtud katmistööga rahule jäime," ütles Vassiljev. Prügila alalt leiti aga nii lahtist prügi, kohati hunnikutena, rehve kui ehitusjäätmeid.



"Kuni hakkab põhikatmine, peab prügila olema seisus, et siin lahtist prügi pole," lisas abilinnapea. Linn informeerib Ragn Sellsi kirjalikult, et reedel kokkulepitud vaegtööd on tähtajaks tegemata, ja palub viivitamatult teatada aja, millal ettevõte oma kohustused linna ees täidab.



Rakvere linnal on olemas prügila sulgemise projekt, tehtud on keskkonnamõjude hindamine, mis on keskkonnaametis ka kooskõlastatud.



Juunis sai linn keskkonnainvesteeringute keskuselt sulgemiseks 26,5 miljonit krooni, millele lisandub 10protsendiline omaosalus. Hanget prügila keskkonnaohutuks muutmiseks pole linn veel välja kuulutanud.



Ragn-Sellsi esindaja lubas eile, et esialgsed pinnasega katmise tööd saavad valmis tulevaks esmaspäevaks. "Selge on see, et iga prügi ei ole võimalik siit ära koristada, kuid enam-vähem must maa võiks ikka olla," ütles Vassiljev.



Kuigi leping Rakvere linna ja prügifirma vahel oli sõlmitud aastani 2010, on pärast pinnasega katmist Ragn-Sells ASi tegevus Rakvere pügilas lõppenud.



Prügilasse ladestati jäätmeid alates 1947. aastast. 17. juulist ei tohi neid sinna aga enam ladestada.



Prügi veetakse kas Uikala, Torma või Jõelähtme prügilasse.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles