Võsu rannaklubi ärkab uuele elule

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsu rannaklubi.
Võsu rannaklubi. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Pärast ehitamist ilma igasuguse remondita jäänud Võsu rannaklubi hakkab aktiivsete külaelanike eestvedamisel uuele elule ärkama.


MTÜ Võsu Rannaklubi käsutuses olev rannaklubihoone, mille mittetulundusühing taotles selle aasta märtsis Vihula vallavalitsuselt kümneks aastaks tasuta rendile, saab sügisel peale uue katuse, samuti saavad täiesti värske ilme näitlejate ruumid.


Töödeks vajaliku raha tarvis esitati kevadel Leader-programmi kaudu PRIA-le kaks projekti, mis said rahastuse kogusummas 459 592 krooni, 10%-lise omaosaluse aitab tasuda Vihula vallavalitsus.

Üritusteks sobilik

MTÜ Võsu Rannaklubi juhatuse esimehe Taimi Sambliku sõnul on kahju, et hoonet ei saa täies ulatuses remontida.

"Ehitajate hinnangul on vallavalitsuse poolne katus isegi hullemas seisus kui rannaklubi poolsel osal, kuid midagi pole teha," nentis ta.

Põhjalikumat remonti pole klubihoone näinud ehitamisest saadik. Varasematel aegadel on küll värvi värskendatud ja tänu Võsu vabatahtlikule tuletõrjeühingule saadi sel aastal korda lava elektrisüsteem.

Kokku on mittetulundusühingul plaanis Leader-programmi abil Võsu rannaklubi renoveerimisse suunata 3,5 miljonit krooni, mille tarvis on vaja tublisti projekte kirjutada.

Sambliku ütlusil on tänavune suurprojekt saanud teoks suuresti tänu Võsu rahva initsiatiivile, kes teadvustas vajadust hoone tuleviku huvides midagi ette võtta.

"Vabatahtlik tegelemine Võsu rannaklubiga pole ainult vaev ja töö. Siin majas on ka palju rõõmu. Majas saavad kokku tantsijad, eakate klubid, näiteseltskonnad ja Võsu oma ansambel Poisid Tumepunased teevad siin pidevalt proove," rääkis juhatuse esimees.

Võsu muusikapäevade korraldaja Marek Inno leidis, et rannaklubis on ürituse ladusaks korraldamiseks tingimused olemas - on võimalik eraldada esinejad ja publik.

Väikese miinusena tõi ta välja, et praegu puuduvad hoones ruumid esinema tulnud artistidele, sest need on antud rannaklubis tegutsevate ringide käsutusse.

"Mäletan, et 20-25 aastat tagasi olid allkorrusel ruumid täiesti olemas ka esinejate jaoks. Kui selle poolega samuti natuke tegeletakse, siis pole olukord üldsegi mitte lootusetu. Kui me vaatame Eestis ringi, siis on tunduvalt hullemas olukorras hooneid, aga on ka paremas olukorras," kõneles Inno.

Kui rahvateatrit võib rannaklubi lavalaudadel mõnegi korra aastas näha, siis Rakvere teatri näitlejad pole vähemalt viimase aasta jooksul Rakvere teatri trupijuhi Külli Seppa sõnul Võsule jõudnud.

Kuigi käiakse nii kultuuri- kui teatrimajades, on teatril välja kujunenud oma kindlad kohad, kuhu minnakse külalisetendust andma.

Vallal kasinad võimalused

"Ju siis Võsule ei ole kutsutud," lausus Seppa ja lisas, et etenduste andmine oleneb alati ka tehnilistest võimalustest, sest peab arvestama oma dekoratsioonide mõõtmetega.

Vihula vallavanem Madis Praks tunnistas, et praeguses majandusolukorras oleks vallal tõepoolest raske remonditöödeks raha leida ja on väga hea, et vajalikud tööd saab eraldusfondist taotletud rahaga ära tehtud, sest katus lasi läbi, aknad vajaksid vahetamist ja tegemist jätkuks seal küllaga.

"Seda hoonet pole ikka väga ammu remonditud," lausus Praks.

Vallavanema sõnul üritavad nad järgmisest eelarvest leida raha ka hoone selle poole remondiks, kus asuvad raamatukogu ja vallavalitsuse ruumid.

Sel aastal avab Võsu rannaklubi oma hooaja 13. novembril SOS üritusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles