Vallavolikogud valisid avaistungil juhte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja vallavolikogu asub juhtima Olev Liblikmann.
Väike-Maarja vallavolikogu asub juhtima Olev Liblikmann. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Üleeile peetud avaistungil valisid Väike-Maarja, Vinni, Viru-Nigula ja Rakvere vallavolikogu volikogu esimehe ja aseesimehe järgmiseks neljaks aastaks.


Vinni vallavolikogu valis volikogu esimeheks tagasi Meelis Maine, kes juhtis volikogu tööd ka eelmise koosseisu ajal.


Meelis Maine kandideeris va­limisliidus (VL) Kodukoht, kellega keskerakond sõlmis koa­litsioonilepingu Vinni valla juhtimiseks. Volikogu aseesimehe kohale sai Rauno Võrno.
Vinni vallavanema kandidaadiks on esitatud Toomas Väina­ste, vallavanem nimetatakse ametisse umbes nädala pärast.

Vinni valla­vanem ja keskerakonna Vinni valla esinum­ber Toomas Väi­naste rääkis, et koalitsiooni moodus­tades leidsid nad, et "stabiilne koostöö on edasiviiv jõud" - nii mõnigi VLis kandideerinu kuulus vallavolikogu eelmisesse koosseisu.
Tema sõnul on vaja vallas jätkata pooleliolevaid asju, kuid kõigepealt on tarvis hea seista selle eest, et vallaeelarvest saaks lasteaiad, koolid ja sotsiaalse osa ära majandada.

Väike-Maarja vallavolikogu esimehe kohale kandideerisid Väike-Maarja vallavanem Olev Liblikmann ja Väike-Maarja gümnaasiumi ja õppekeskuse direktor Raili Sirgmets.

Majandusolukord näitab

Valituks osutus Liblikmann, kes lubas volikogu esimehena jätkata viimastel aastatel euroraha toel alustatud arenguprojektide edendamist, veemajanduse ja teedeehituse arendamist ning panustada külade arengusse, kultuuri ja sporti.

Väike-Maarja vallavolikogu eelmise koosseisu esimehest Hans Kruusamäest sai aseesimees.
Rakvere vallavolikogu uus koosseis valis volikogu esimeheks Toomas Ra­jamäe. Refor­miera­kon­na nimekir­jast ainsana vo­li­kok­ku pääsenud Toomas Ra­jamäe hinnangul on Rak­vere vald seni nor­maalselt töö­tanud.

Vaja­likud muudatu­sed sõltuvad tema sõnul majan­dus­olukorrast ja ta lubas, et püüab valda aidata investeeringute hankimisel. Rakvere vallavolikogu aseesimeheks valiti Marek Stern. Vallavanem selgub volikogu järgmise nädala kolmapäevale kavandatud istungil.

Keskerakonna, reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu vahel sõlmitud koalitsioonikokkuleppe järgi jätkab Rakvere vallas senine vallavanem Aivar Aruja.
Viru-Nigula vallavolikogu valis volikogu esimeheks Raivo Heinmetsa (sotsiaaldemokraadid) ning volikogu aseesimeheks Kristel Hani (reformierakond).

Kohalolnud toetasid

Volikogu esimehe kandidaa­diks esitati lisaks Heinmetsale ka keskerakonna nimekirjas kandideerinud Olav Kreen. Aseesimehe kohale vali­ti Kristel Hani.
Reformierakonna esinumber Viru-Nigulas, abivallavanem Guido Reimer ütles, et Viru-Nigula vallas moodustasid koalitsiooni kõik kolm volikokku pääsenud erakonda: reformierakond, keskerakond ja sotsiaaldemokraadid.
Kuigi reformierakond sai vo­likogus enamuse, nad oma kandidaati volikogu esimehe kandidaadiks ei esitanud.

"Lähtusime põhimõttest, et tuleb arvestada ka rahva toetusega. Kõige rohkem hääli kogusin valimistel küll mina, kuid volikogu esimeheks ma ei kandideerinud ega ihka vallavanema kohta," rääkis Guido Reimer.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles