Kiri: Ärgu ilutulestik pimestagu igapäevaelu

, Rakvere elanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik.
Ilutulestik. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Pärast jõulupühi tuleb aastavahetus. Suur ja tähtis piduaeg. Tehakse ju kokkuvõtteid, mida see aasta andis ja keda ta meilt võttis.

31. detsembril kell 12 öösel algab tuledemäng kogu Eestimaal.

Rakvere oli isegi ühe võimsama ilutulestiku korraldaja mitte väga ammu tagasi. Pikka aega särasid õhtutaevas sajad ja tuhanded tulesilmad kõikvõimalikes värvitoonides. Vallimäe org oli paksus sinises suitsus - seal asusid tulevärgi stardiseadmed.

Tänavu aga tekib küsimus, kes praegusel raskel ajal peaks kogu rahasumma, mis selleks kogutud, vastu taevast tulistama. Võiks sellest rahast osa jätta alles kas või katusega bussipeatuse rajamiseks. Mis selle hind oleks, ma ei tea, aga vaevalt ta ületab kümmet protsenti eraldatud ja kingitud rahasummast.

Rõõm oli jälgida, kui töömehed valasid uue klaasist bussipeatuse alusvundamenti tammikutaguses Õie peatuses. Kunagi kohale paigutatud lühikesed vineerpingid ei ole otstarbekad. Mahutavad kaks-kolm inimest istuma. Suvel on hommikuti kaetud veepiiskadega, sajus aga hoopis kasutuskõlbmatud.

Jakobsoni ja Laada tänava bussipeatustes on pingid, nagu need olema peaksid. Lootus on, et linn ja vald koostöös ka Tõrma bussipeatuse välja ehitavad, sest lootus sureb viimasena.

Uutest bussipaviljonidest ei tunneks rõõmu ainult mina-sina-tema, vaid ka meie-teie-nemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles