Mürala seinamaaling viib muinasjutumaailma

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Erapart ja Mürala seinamaaling.
Toomas Erapart ja Mürala seinamaaling. Foto: Erakogu

Virumaa Teataja reklaamikujundaja Toomas Erapart on omanäoline kunstnik, kes võib vabalt hakkama saada seinamaalinguga, kaunistada tundmatuseni mõne auto või teha efektseid ja moodsaid akrüülmaale.


Viimatiseks suuremaks tööks on tal seinamaaling Põhjakeskuse müralas, kus värvikate ja lõbusate muinasjutumotiividega on kaetud umbes 40 ruutmeetrit seinapinda ning mille valmimiseks kulus kümneid öötunde.

Toomas Erapardile meeldis juba väiksena joonistada ja seintele sodida, sealt kasvas sügavam huvi kunsti vastu.

Ta on lõpetanud keskkooli kunstieriklassis ja pärast seda Kuressaare ametikooli kunstilise kujundamise erialal, kus ta lõputööks valis just seinamaalingu.

Ta on osalenud oma töö­dega näitustel ja võtnud osa ka edukast sisekujundusteemalisest tele­saatest, mille järjel saavutas edu seinamaalingute tegemisel.

Kusjuures tema tööd kukuvad tihtipeale paremini välja, kui klient ­seda tegelikult ette kujutas.

Nüüdseks on Toomas Erapart tegelnud selles valdkonnas ligi kaheksa ­aastat, pakkudes iga kliendi ­visioonile vastavat kunstiteost.

Põhjakeskuse sein valmis koostöös siseviimistlusfirmaga DEI.

Põhjakeskuse turundusjuht Doris Vellend ütles, et nad on Toomas Erapardi seinamaalingutega väga rahul ja hindavad kõrgelt tema panust keskuse uude mängutuppa.

"Toomas on andekas noor kunstnik, kes oskas kujunduse ­loomisel näha mängutuba ühtse tervikuna - mängutoa seintel võib leida mitmesuguseid vahvaid ­tegelasi muinasjuttudest ja "maasikaks" on võrratu maaling printsessist ja lossist," hindas Vellend, nimetades tulemust fantastiliseks.

Mürala mängutoas on suur turnimisväljak, eraldi tuba sünnipäevade pidamiseks, väikelaste ala ja hulk mänguasju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles