Külmaohtude vastu kindlusta end aegsasti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesetõus Virumaal
Päikesetõus Virumaal Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Rakvere haigla peaarst Sirje Kiisküla soovitab enne külma kätte minemist kreemitada nägu suurema rasvasisaldusega kreemidega ja kui sõrmed-varbad on kõvasti külma saanud, siis lasta neil aeglaselt soojeneda ja panna võimalusel leigesse vette.


Rakvere haigla erakorralise meditsiini osakonna juhataja dr Reet Simson palub jälgida, et kodus oleks joogivett piisavalt varutud, juhuks kui veetorud jäässe lähevad või kaevust pole võimalik vett kätte saada.



Katuseid lumest vabastades soovitab doktor olla veendunud, et redel ei libiseks ja et allaaetav lumi ei pühiks lumeajajat koos redeliga lumehange.



Eesti meteoroloogia-hüdroloogia instituudi andmetel liigub pühapäeval tsüklon piki Läänemerd põhja poole.



Öösel puhub tugev kagutuul, päeva jooksul lõunakaarte tuul nõrgeneb. Sajab lund ja tuiskab, õhtuks sadu hõreneb. Õhutemperatuur on öösel -4...-10, päeval võib tõusta -2...-7 °C-ni.



Esmaspäeval madalrõhualad nõrgenevad ja taanduvad lääne poole. Puhub kagutuul 4-10, saartel kuni 14 m/s. Taevas selgineb ning õhutemperatuur langeb -8...-12, kohati -16, päeval -6...-12 °C.



Teisipäeval läheneb Musta mere äärest teele läinud madalrõhuala, kuid tõenäoliselt Eestini ei jõua. Kohati sajab veidi lund. Puhub kagu- ja lõunatuul 3-9 m/s. Öösel on -12...-16, päeval -4...-10 °C.



Kolmapäeval-neljapäeval tekib Läänemere ääres vastasseis Kesk- ja Lõuna-Euroopas paikneva ulatusliku madalrõhuala ning Lääne-Siberist Euroopasse ulatuva ning tugevneva kõrgrõhuala vahel. Idakaarte tuul on tugev ning õhutemperatuur langeb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles