Sport: Endine rakverlane tegi tenniseajalugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Marksoo mängis ennast Ida-Euroopa meistriks omavanuste hulgas.
Marek Marksoo mängis ennast Ida-Euroopa meistriks omavanuste hulgas. Foto: Pille-Riin Pregel/Eesti Päevaleht

Rakverest pärit 13aastane tennisemängija Marek Marksoo tegi Eesti tenniseajalugu, võites esimese Eesti mängijana Ida-Euroopa meistrivõistlused kuni 14aastastele mängijatele. Turniirivõit tõstis Marek Marksoo Euroopa noorte tenniseedetabelis 42. kohalt 22. kohale.

Rakvere tennisetreeneri Donat Masingu endine kasvandik turniiri neljanda paigutusega Marek Marksoo alistas veerandfinaalis kindlalt bosnialase Alen Salibasici 6:3, 6:1, seejärel poolfinaalis Ukraina valgepalluri Vladislav Manafovi 6:1, 6:1.

Finaalis alistas Vanalinna hariduskolleegiumi VIII klassis õppiv Marek Marksoo Euroopa omavanuste edetabelis 14. kohal paikneva ning turniiril teist paigutust omanud Ukraina tennisisti Aleksei Krõltšuki tulemusega 6:2, 6:7 (6:8), 6:2.

“Poolfinaalmäng Manafoviga oli Mareki enda sõnul tasavägisem, kui seda numbrid näitavad,” vahendas Donat Masing vastse tiitlivõitjaga peetud telefonivestlust. “Finaali otsustava seti esimeses geimis jäi ta algul küll 1:0 taha, kuid pika ja raske mänguga suutis seisu tasakaalustada. Tunnistas, et võitles kõvasti väsimusega, aga suutis siiski mängu agressiivsemaks muuta, mis kokkuvõttes tõi võidu.”

Kuueaastaselt tennisemängu õppima asunud, kuid pärast kümnendat eluaastat tulemuste edenedes Tallinna elama ja treenima suundunud Marek Marksoo, keda praegu juhendab Tiit Kivistik, on Donat Masingu sõnul pidevalt edasi arenenud ning hoiab oma esimest treenerit edusammudega kursis.

“Mareki kõige tugevamaks küljeks on pea, ta mängib väga arukalt. Tal on väga hea analüüsivõime, mis avaldus juba väikese poisina,” iseloomustas oma endist õpilast Donat Masing, kes avastas ja õpetas tennist mängima ka omaaegse Eesti esireketi Andres Võsandi.

“Pealegi on Marekil suur töötahe, ta on seadnud endale kõrged sihid ja nõudmised, mille suunas liigub. Teda pole kunagi vaja taga sundida, pigem tuleb tagasi hoida,” jätkas Masing.

Lisaks üksikmängule osales Marek Marksoo Ida-Euroopa meistrivõistlustel ka paarismängus koos Markus Kerneriga, paar jõudis poolfinaali, kus tuli aga vastu võtta kaotus.

Tallinnas peetud 13. Ida-Euroopa noorte meistrivõistlustel oli osalejaid 17 riigist, kokku 64 võistlejat. Turniir on mõeldud mõõduvõtuks noortele tulevikulootustele vähem arenenud tennisekultuuriga riikidest. Suur osa nendest tõuseb tulevikus juunioride ja maailma tenniseparemikku. Nii on sellest võistlusest jõudnud maailma tippu teiste hulgas Marcos Bagdatis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles